Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.07.2017.
11:48
Vestionline, b92.net A

Amerikanci udarili na Novaka: Sramotan tekst u "Njujork Tajmsu"

Kada smo očekivali da će od Vimbldona da Novak Đoković krene uzlaznom putanjom, usledila je povreda lakta i predaja u drugom setu četvrtfinalnog meča sa Tomašem Berdihom. Šta se događa sa našim asom u poslednjih godinu dana prava je misterija. Mnogo je spekulacija, a odgovor na to pitanje pokušao je da da novinar "Njujork Tajmsa" Brajan Filips.

Reuters
Sada ga je povreda zaustavila na putu do povratka na teniski tron: Novak Đoković

U tekstu vrvi od uvreda na račun našeg asa.

- Pratim Novaka Đokovića kako igra tenis više od decenije, ali ga nikad nisam znao. Teško ga je pročitati, što je čudno, jer mali broj igrača izgleda toliko zabrinuto, čak depresivno, da to nešto znači. Kada mislite na Rodžera Federera ili Rafaela Nadala, preplavi vas poplava jasnih osećaja. Kada mislite na Đokovića, mozak vam zuji od protivrečnosti - piše Filips, a prenosi ovaj tekst b92.net.

Ovaj "novinar" nastavlja u oštrom maniru da omalovažava Novaka.

- Bio je, u različitim trenucima, impulsivni klovn, koji je imitirao druge igrače kako bi zasmejavao ljude. Takođe i iritantan, radije je glumio povredu nego se borio do poraza, moralista, dijetalni guru. Na nekim mestima je nekim ljudima bio figura nejasnog religioznog značaja. Bio je političar, prilagođavao je izjave pred kamerama, bio je brižan muž i otac. Bio je umirujući patrijarh. Bio je gubitnik. Bio je genije. Budala. 

- Đoković je ispao sa Vimbldona, povukao se zbog povrede lakta u drugom setu četvrtfinalnog meča sa Tomašom Berdihom. Ne zavaravajte se, njegovo odsustvo je još samo jedna ličnost, nova kontradiktornost. Kroz to, on će tokom poslednjeg vikenda "Ol Ingland klaba" postati veći od većine igrača koji su i dalje tu prisutni. Tako je cele godine. Đokovića nema nigde, misteriozna je žrtva nečega za šta niko nije siguran šta je. Istovremeno, on je svugde, kao kralj na bolovanju. Kao pitanje bez odgovora. 

- Bilo je to pre godinu dana, zapamtite, Đoković je uživao u nemilosrdnom gaženju kroz muški tenis. Osvojio je četiri Grend slema u nizu, šest od poslednjih osam. U svakom intervjuu posle meča se kezio od zadovoljstva. Kako se osećaš tamo, Novače?Kako uspevaš da izgleda tako lako, Novače? Kada ćeš se kandidovati za predsednika Srbije, Novače? 

Reuters
Nikako da pronađe ritam: Novak Đoković

- Tada, kada je izgledalo da je nezaustavljiv, kada su ljudi ozbiljno počeli da pričaju o lakom obilaženju Nadala i Federera po broju GS, nešto je pošlo užasno loše. Još uvek nije potpuno jasno šta. Ali počelo je prošlog leta, baš kada ga je Sem Kveri šokirao u trećem kolu Vimbldona. To je okončalo niz Grend slemova. Izgubio je prvo mesto na ATP rang listi u novembru. Izgubio je u prvom kolu Olimpijskih igara, u drugoj rundi Australijen opena. Igrao je četvrtfinale Rolan Garosa, ali ga je "počistiO" Dominik Tim u tri seta. U poslednjem, nije osvojio nijedan gem. 

- Kako je prethodno pobeđivao, sada je izgubio. Na terenu, izgledao je toliko bedno kao lud. Sada je korenu svoje nervoze dodao ovu neku vrstu divljeg pogleda, ubrzanog uzbuđenja, kao neko ko ne može da spava. Šta se dogodilo, Novače? 

- Tabloidi furiozno spekulišu o stanju Đokovićevog braka. Prave elaborate o teroijama ranjenog dostojanstva Jelene Đoković. Džon Mekinro je podigao malo prašine kada je uporedio Đokovićev pad sa Tajgerom Vudsom. Ali najvećim delom, što se više približite samoj igri, većina učesnika ističe Đokovićev pad pažljivim, nejasnim terminima poštovanja. Nejasnoća može biti odgovarajuća. Đokovićev brak, ako je to uopšte problem, me se ne tiče. (Što ne znači da mi nije fascinantno). Međutim, dezorjentirajuće je videti pad ovog sjajnog igrača u praznini ubrzanog eufemizma. 

- Đokovićev propast pomogao je Federeru i Nadalu da osvoje Grend slemove. Učinio je Endija Marija najboljim teniserom sveta. Pa ipak, kada pokušamo to da objasnimo, čudno je zamagljeno, tračag trača. Ostavlja Đokovićev identitet još manje jasnim, redak slučaj kada nas nedaće ostavljaju bez znanja o igraču.Usput sam naučio mnogo o koracima koje Đoković preuzima da preokrene situaciju. U jednom trenutku je zaposlio gurua specijalizovanog za mnogo zagrljaja, neka vrsta "Nju ejdža" je još jedna od njegovih ličnosti. Ne znam mnogo o tome šta nije u redu, ili kako se oseća. 

- Izgledao je bolje pre povrede ove nedelje. Da li je na pravom putu. Osvojio je Istborn, turnir za zagrevanje pred Vimbldon. Doveo je Andrea Agasija, koji zna kako se vratiti, kao besplatnog savetnika. Ali sada je izjavio da će odsustvovati mesecima, i da ima problema sa laktom više od godinu i po. To može da razjasni stvari, ako je tačno. Ali je on takođe neprestano ponavljao da nije povređen. Pitam se kako ovo izgleda za njega. Za igrača namazanog kao što je Đoković, željnog divljenja, mora da je mučno naći se u centru bezličnog skandala. Drugi igrači pišu memoare, Đoković je objavio knjigu o isgrani i životnom stilu. On je neko ko želi manje da zna, nego da bude u pravu. Mora biti ispred kamera, ali želi da ga uhvate iz određenog ugla, u određenom svetlu - stoji u ovom sramotnom tekstu uglednom američkog lista.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online