Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
13:41 >> 16:44h
Vestionline A

Ništa od meča sa Đokovićem: Tipsarević ispao već na startu

Janko Tipsarević je izgubio u prvom kolu Rolan Garosa u Parizu. Njega je pobedio najbolji portugalski teniser Žoao Souza. Rezultat: Tipsarević - Souza 6:4, 6:7, 2:6, 2:6.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Janko Tipsarević

Portugalac je jednu poziciju slabije rangiran igrač na ATP listi od Tipsarevića, s kojim se do sada nije sastajao.

Tipsarević je propustio da se izbori za meč sa prijateljem Novakom Đokovićem, koji je pobedio Španca Marsela Granoljersa.

Tok meča:

Tipsarević je zamalo napravio brejk već u prvom gemu, žestoko je pritisnuo rivala i stigao do dve šanse da mu oduzme servis, ali je Portugalac odoleo. 

Uzvratio je Souza Srbinu istom merom, napao je njegov servis, Tipsarević se dosta mučio, tri puta je spasavao brejk loptu, ali je stigao do prvog gema (1:1). 

Usledila su dva mirna gema u kojima je Tipsarević bio nešto opasniji po servis rivala, ali nije bilo brejkova posle četiri gema (2:2). 

Konačno, u petom gemu Tipsarević dobija šansu da napravi brejk i odmah je koristi, a potom sigurnim servisom stiže do prvog seta sa 6:4. 

Usledila je izjednačena borba uz drugom setu, oba tenisera su bila sigurna u prvim servis gemovima, nakon čega Tipsarević stiže do tri brejk šanse, ali ne koristi ni jednu (2:2). Posle toga Jankov nivo igre pada i Souza stiže do vođstva od 5:2.

Međutim, Janko ne bi bio to što jeste da se ne bori kao lav. Sjajnom igrom osvaja naredna četiri  gema i izjednačuje na 5:5.

Izgledalo je da će Souza izjednačiti u setovima, sigurno je servirao do devetog gema, kada Tipsarević sjajno riternira i bez izgubljenog poena vraća brejk te smanjuje rezultat na 5:4. 

Tipsarević koristi trenutak i potpuno preuzima kontrolu meča, pa nakon sigurnog servis gema oduzima još jednom servis rivalu i stiže do preokreta na 6:5. 

Usledila je šestoka borba u 12. gemu, Souza je pritiskao servis Tipsarevića tražeći brejk za ostanak u setu, da bi posle više od deset minuta igre Portugalac iskoristio treću brejk šansu i izjenačio na 6:6.

Portugalac je bio mnogo mirniji u taj-brejku, koji je osvojio sa 7-3 i na taj način izjednačio u setovima.

Pri rezultatu 6:5 i 15:15 sudija Sedrik Murije oduzeo je Souzi poen zbog psovanja, a Portugalac je pretio prekidom meča. 

Treći set je u potpunosti pripao Souzi, koji je taj deo meča osvojio sa 6:2 i sada mu ostaje još jedan set do meča drugog kola sa Novakom Đokovićem.

Portugalac je nastavio sa odličnom igrom i u četvrtom setu, pa je meč završio u velikom stilu za konačnih 6:2.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online