Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
13:02 >> 16:44h
Vestionline A

Troicki spasao 17 brejk lopti u nizu za 3-0!

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa maksimalnom pobedom nad Rusom Jevgenijem Donskojem sa 7:6(4), 6:4, 6:0.

Tanjug/AP
Viktor Troicki

Nakon što je izgubio drugi gem na meču, Troicki je spasao čak 17 brejk lopti Rusa, a sam koristio prve šanse koje su mu se ukazale za 2-0.

To je potpuno slomilo rivala pa je srpski teniser pregazio Danskoja u trećem setu bez izgubljenog gema.

Srbin će u drugoj rundi Rolan Garosa igrati protiv Gruzina Nikoloza Basilašvilija, koji je napravio veliko iznenađenje pobedivši domaćeg tenisera Žila Simona sa 3-1.

Troicki je loše počeo meč, nakon što nije uspeo da ugrozi servis Danskoja, loše servira i omogućava Rusu čak dve brejk šanse, spasava obe, ali rival stiže do još dve i konačno do brejka, koji odmah kapitalizuje u 3:0. 

To kao da je predstavljalo budilnik za Viktora koji prvi gem osvaja sigurnim servisom, a onda dominira na rivalov i bez izgubljenog poena vraća brejk. 

Usledio je vrlo bitan šesti gem u kojem je Danskoj opet stigao do tri brejk šanse, li Srbin spasava sve tri i vraća se u potpuni egal (3:3). 

Nakon što je Rus bez većih problema osvojio svoj četvrti gem, opet je Troicki bio na korak od gubitka svog servisa, opet je Danskoj četiri brejk šanse, ali je i ovaj put Srbin uspeo da se odbrani (4:4). 

Nakon tri sigurna servis gema dvojice tenisera, Danskoj stiže do brejk lopte u 12, ali i osmu u nizu spasava Troicki i stiže do taj-brejka. 

Usledila je mentalna borba, nisu mnogo rizikovali igrači, pa nije bilo ni mini-brejkova, tek do osmog servisa kada Troicki uzima poen na servis Rusa i pretvara ga u 7:4 za 7:6 i vođstvu setovima 1-0. 

Kraj prvog seta nije promenio mnogo ritam meča, jer je Troicki i dalje imao mnogo problema na svoj servis i na startu drugog seta. Rus je imao čak šest brejk lopti, ali nije iskoristio nijednu! 

Usledilo je pet izjednačenih gemova u kojima je samo Rus, logično, bio blizu brejk šanse, stigao je do 40:40 u petom, ali nije uspeo da slomi Troickog (3:3). 

Srbin spasava još dve brejk lopte u narednom gemu, a posle dva bez mnogo uzbuđenja, konačno uspeva da nadigra Rusa na njegov servis te koristi svoju prvu šansu u setu da napravi brejk za 6:4 i 2-0. 

Troicki je maksimalno iskoristio momentum i pojačao gas na startu trećeg seta, odmah koristi pad samopouzdanja Rusa i nakon što je spasao još jednom svoj servis, opet pravi brejk iz prve šanse za 2:0.

U međuvremenu, već je ispala Jelena Janković, jedina srpska predstavnica u Parizu razočarala je porazom od kvalifikantkinje Rišel Hogenkamp, Holanđanka je slavila 6:2, 7:5.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online