Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 07.02.2017.
17:07
Vestionline, b92.net A

Rus zna jednostavan način kako da se pobedi Đoković

Rus Dmitrij Tursunov, koji je sa svojom reprezentacijom osvojio Dejvis kup 2006. godine, smatra da su privatni problemi uticali na to da Novak Đoković nije više onaj stari veliki šampion.

Tanjug
Konačno, i srpska publika imala je priliku da vidi Novaka Đokovića na delu

- Mislim da postoje neki faktori koji su se dogodili tokom proleća i koji su uticali na njega. Nekada se to desi u životu. Nije bio smiren, a kada postoji problem u životu, to se održava na vaš tenis - rekao je Tursunov, a prenosi b92.net.

On se malo i našalio sa našim asom. Na pitanje kako može da se pobedi Srbin, dao je jednostavan odgovor.

- Kako da pobedite Novaka? Neophodno je da mu ponudite hleb. Teško je igrati protiv igrača koji mogu da menjaju ritam. Imao je problem sa Simonom prošle godine, ove sa Istominom. Oni gaje sličan stil.

Dimitrov smatra da je Novak igrao u Dejvis kupu zato što je prerano ispao sa Australijan opena.

- Računao je da će dogurati daleko u Australiji, zbog toga bi bio umoram i verovatno bi mu bio potreban odmor pre sledećeg turnira. Zbog toga bi žrtvovao timsko takmičenje, ali se dogodilo to da je u Melburnu igrao neočekivano malo mečeva. Poslednjih godina dolazio je najmanje do polufinala turnira, pa je shvatio da bi mu nastup u Dejvis kupu pomogao. Fizičke posledice ne bi osećao.

Na pitanje da li u Dejvis kupu ima uticaja što za mnoge reprezentacije igraju stariji igrači, Tursunov kaže:

- To nema veze. Na primer, Novak će biti u boljoj formi od 90 odsto tenisera i kada bude imao 40 godina. Veoma je pažljiv kada je u pitanju ishrana, vodi računa na turnirima, ima dobar sistem oporavka. To je velika prednost. Može da trči satima na terenu i to je ono što je tenis podiglo na novi nivo. Do sada, niko nije razmišljao koliko je važno imati pravilnu ishranu, a kada prvi reket sveta počne da posvećuje toliko vremena takvim stvarima, počne da interesuje i mnoge druge. Takođe, važan faktor je i što su nagradni fondovi danas veći. Teniseri sada mogu da izdvoje novac i angažuju mnoge specijaliste, uključujući terapeute, psihologe i fizioterapeute koji će im pomoći pri oporavku. Godine nisu previše bitne danas. Federer je to potvrdio u Australiji, osvojio je 18. Grend slem u 36. godini.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online