Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.07.2016.
11:20
P. Vranešević - Vestionline A

Kad udare Srbi na Engleze...

U nedelju 17. jula, mogli smo da prisustvujemo teniskom spektaklu u srcu Beograda – dvoboju između dva najbolja svetska igrača, Novaka Đokovića i Endija Mareja. Umesto toga, gledaćemo tenisere od kojih najbolji ATP rejting ima 21-godišnji Englez Kajl Edmund, a on je trenutno tek 67. na svetu. "Napredni" selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović (čovek za koga kažu da ima najlakši i najlepši posao na svetu) obećavao je, zajedno sa gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, da će ovo četvrtfinale nezvaničnog Svetskog kupa u tenisu biti prava promocija uspeha gradske vlasti koje su "u rekordnom roku renovirale stadion Tašmajdan". Međutim, gledaoci će za skupo plaćene karte posmatrati tenis koji će biti dobar, ali ni izbliza spektakularan kako je najavljivano.

Tanjug
Janko Tipsarević i Kajl Edmund

Endi na "Tašu", a Novak na plaži u Marbelji...

Koliko je "nadležnim strukturama" važan ovaj meč u propagandne svrhe, govori i podatak da je žreb održan u zgradi "Geozavoda" u kome se sada nalazi sedište firme "Beograd na vodi", a znamo u kojoj meri je taj projekat bitan vlastima. Zvanično objašnjenje izbora mesta održavanja meča i šljake kao podloge, bilo je da to najviše odgovara našim najboljim teniserima, a najmanje Britancima.

Međutim, prećutkivane su osnovne činjenice. Prvo, svi u teniskom svetu znali su da Novak Đoković neće učestvovati na ovom meču. Ako je on posle poraza u trećem kolu Vimbldona zvanično otkazao svoj dolazak, kolike su šanse bile da će Nole doći u svoj rodni grad posle eventualnog plasmana u finale tog Grend slema, a što smo svi očekivali.

Novaku, koji nam je toliko radosti doneo, ne možemo da zamerimo što je odabrao odmor u Španiji umesto napornih mečeva Dejvis kupa (uostalom, sve ovo će se zaboraviti ako osvoji zlatnu medalju na predstojećim Olimpijskim igrama), ali to je trebalo jasno reći ljubiteljima tenisa pre nego što su kupovali karte.

Drugo, moglo se pretpostaviti da ni Viktor Troicki neće igrati ovog vikenda protiv Britanaca, jer je već imao zakazane turnire u Americi na potpuno drugačijoj podlozi, a i on je imao dovoljno vremena posle Vimbldona da dođe, samo da je hteo.

Treće, Endi Marej je odavno najavio da njegov dolazak zavisi od rezultata na "domaćem" Grend slemu, a s obzirom da je bio čvrsti drugi favorit i da je bilo očekivano da će daleko dogurati, jasno je zašto neće igrati protiv Srbije, mada je ipak došao u Beograd da bodri svoje saigrače i prijatelje. Toliko o spektaklu...

Na vreme Janko na "Tašmajdan" stiže...

To nas vraća na pomenutog Edmunda, koji će ovog vikenda biti "prvi reket" Velike Britanije. On je, inače, svoje najbolje rezultate do sada ostvario upravo na šljaci (6 od 10 tzv. "Čelindžera" osvojio je na najsporijoj podlozi koju smo mi "mudro" postavili da "prevarimo" goste) i biće najveća uzdanica branioca titule u Dejvis kupu.

Britanci se nadaju da će im važan poen doneti najbolji teniser na svetu Marej. Naravno, ne radi se o Endiju, već o njegovom bratu Džejmiju, koji je trenutno najbolji svetski dubl igrač. A on je i jedini reprezentativac gostiju koji nije Englez, već Škot (što u budućnosti može veoma uticati na snagu ove ekipe).

Srbija najveće nade polaže u povratnika Janka Tipsarevića (koji je oduvek isticao da mu je beton omiljena podloga, a ne šljaka), čije dve pobede su neophodne da bi se plasirali u polufinale, jer Dušan Lajović nema dovoljno iskustva da bi doneo prevagu, iako je u ovakvoj "šarenoj" reprezentaciji trenutno najbolje plasirani igrač na ATP listi.

Pobednik će u polufinalu u septembru igrati protiv pobednika meča Italija-Argentina, a za taj termin je i Đoković obećao da će biti slobodan...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online