Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 22.05.2016.
08:44
Vestionline A

Marej preti Novaku: Nisam došao u Pariz da bih samo igrao finale

Kako stvari trenutno stoje Endi Marej će biti najveća prepreka za Novaka Đokovića na putu ka trofeju, koji toliko želi kako bi popunio kolekciju pehara sa Grend slem turnira, - Rolan Garosa.

Reuters
Kladionice kažu da su njih dvojica glavni favoriti za osvajanje Rolan Garosa

U intervjuu datom za Gardijan trenutno drugi teniser sveta i drugi nosilac na turniru u Parizu najpre se osvrnuo na prošlonedeljni duel sa Đokovićem u finalu turnira u Rimu.

Škotlanđanin je na tom meču prekinuo niz pobeda srpskog tenisera kojem se nikako nisu dopadali uslovi za igru pošto je kiša rominjala, ali nije padala dovoljno jako da primora sudiju da prekine meč.

- Da budem iskren mislim da su uslovi bili prilično normalni. On je u meč ušao verovatno nešto umorniji nego inače i bio je prilično frustriran od samog početka. Ali gledajući iz mog ugla ja sam uradio dobar posao. Bio sam dobar tokom celog meča. kada god bi se pojavila opasnost ja sam se dobro snašao. Bio sam prilično smiren i donosio sam dobre odluke kada sam bio pod pritiskom, a to vam je neophodno kada igrate na šljaci - objasnio je Marej.

Važan segment igre koji je prilično poravio, kako sam kaže Marej, je servis.

- Nisam žurio kada smo igrali odlučujuće poene, bio sam prilično strpljiv. Servis me je služio i to ne samo u Rimu već je i u Madridu bio prilično dobar. Potrebno mi je da dobro serviram kako bih pobeđivao najbolje igrače i mislim da sam napravio veliki napredak u tom segmentu. Nadam se da ću nastaviti da idem u tom pravcu - kazao je Škot.

Britanski teniser još uvek doživljava stvari koje mu se nikada nisu dešavale u karijeri i kaže da je iskustvo odlično.

- Bilo bi dobro kada bih dogurao do finala, ali ispred mene je dug put do toga. To bi bilo odlično posle svega što sam uradio na šljaci u prethodnih nekoliko sezona. U ovoj fazi karijere dobro je raditi stvari koje nikada ranije niste uspeli da uradite. Kao na primer osvajanje Dejvis kupa. To je nešto što nisam verovao da možemo da uradimo i to čini stvar još boljom. Pa onda pobeda u Rimu... Imao sam loša iskustva sa tim turnirom, povreda leđa me je ranije sprečavala da budem bolji, ali pobeda je bila odlična, jedna od mojih omiljenih. Zaista sam uživao - divio se sam sebi Marej.

I za kraj dotakao se Rolan Garosa i poručuje da se neće zadovoljiti samo plasmanom u finale..

- Rolan Garos je jedini Grend slem turnir na kom nisam igrao ni finale. Ako u tome uspem onda ću kompletirati gotovo sve velike turnire izuzimajući Monte Karlo. Ali nisam došao da bih igrao samo finale...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online