Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 15.05.2016.
14:15 >> 20:19h
Vestionline A

Marej dobio najlepši poklon na 29. rođendan od Novaka, sudije Štajnera i organizatora

Prvi put Endi Marej je uspeo da dođe do trofeja na Mastersu u Rimu pošto je u finalnom meču sa 6:3, 6:3, posle 96 minuta igre savladao Novaka Đokovića prekinuvši tako dominaciju sprskog tenisera i Rafaela Nadala dugu 11 godina u ovom gradu.

 
Reuters
Marej je konačno uspeo da savlada Novaka

Nije Novak bio na svom nivou u današnjem meču pre svega zbog toga što je bio i prilično umorniji od Mareja koji je u subotu znatno ranije završio svoj polufinalni duel, dok je Đoković na terenu bio do 23 sata.

Za razliku od najboljeg tenisera sveta koji nije iskoristio svoje tri brejk lopte Škotlanđanin je materijalizovao čak tri od šest što mu je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu.

Ono što je takođe bila otežavajuća okolnost za oba tenisera je činjenica da je kiša rominjala i tako natapala teren, ali sudija Štajner iako je Novak u nekoliko navrata to zahtevao nije prekinuo meč.

Bila je ovo 10. pobeda Mareja u 33. duelu sa Novakom Đokovićem (prva na šljaci) koja mu je na 29. rođendan donela prvi trofej na turniru u Rimu.

Ova dva tenisera kao prvi i drugi na ATP listi biće i prva dva nosioca na predstojećem Rolan Garosu koji počinje sledeće nedelje.

Zanimljivo je da Novak nije uspeo da pređe magičnu cifru od 100 miliona dolara osvojenih od turnirskih nagrada, ali nema sumnje da će to da uradi već u Parizu.

Tok meča:

Drugi set

9. gem - Endi Marej najlepšim poenom na meču, a možda i turniru osvaja gem, set i meč za konačni trijumf na turniru - 6:3, 6:3

 

 

8. gem - Sada je Marej na samo jedan gem od trofeja, nije dozvolio Novaku da dođe do brejk lopte iako je bilo 15:30 - 3:5

7. gem - Novak osvaja svoj gem i ima samo još dve prilike za brejk - 3:4

 

 

6. gem - Marej i dalje čuva svoj servis - 2:4  

5. gem - Za razliku od Đokovića Marej koristi svaku priliku, a i sreća mu je saveznik pa dolazi do vođstva od 2:3

 

 

4. gem - Novak ponovo ne koristi dve brejk lopte, ponovo je Marej pronalazio odlične prve servise - 2:2
3. gem - Oba tenisera se dosta muče na teškom terenu, ne mogu najbolje da kordiniraju kretanje, ali se Novak polako privikava - 2:1 
2. gem - Do prve brejk lopte Novak je stigao tek u 11. gemu, ali nije uspeo da je realizuje - 1:1

Koliko su loši uslovi na terenu pokazuje i fotografija Novakove nevolje kada je udario u reklame na kraju terena

 

 

1. gem - Prvi put u meču Đoković osvaja gem bez izgubljenog poena - 1:0

Prvi set

9. gem - Posle 46 minuta igre Marej koristi drugu set loptu - 3:6

 

 

8. gem - Đoković ne dozvoljava da Škotlanađnin tako lako dođe do seta - 3:5
7. gem - Novak je i dalje bez brejk lopte, u ovom gemu je došao do 30 - 2:5
6. gem - Prvi put u meču Marej ne dolazi do 40 pa Novak smanjuje na 2:4
5. gem - Škotlanđanin potvrđuje brejk, Novak nije zadovoljan odlukom sudije da se meč i dalje igra iako kiša sitno pada - 1:4

4. gem - Prvi do brejka stiže Marej koji koristi četvrtu brejk loptu za vođstvo od 3:1

 

 

3. gem - Marej je i drugi svoj servis gem dobio prilično lako - 2:1. Kiša i dalje pada, sudija i dalje ne prekida meč

2. gem - 11 i po minuta je trajao drugi gem, Novak je spasio tri brejk lopte i na kraju je izjednačio na 1:1. Kiša je počela da rominja, ali meč i dalje traje

 

 

1. gem - Bez izgubljenog poena Marej osvaja prvi gem 0:1

 

 

17.05 - Koji minut kasnije od predviđenog nateren su izašli finalisti pa će meč po svemu sudeći početi na vreme. 

Meteorolozi najavljivali su da bi kiša mogla da počne oko 15 časova i da će slabijim ili jačim intezitetom padati sve do ponoći. Finalni meč u ženskoj konkurenciji između Serene Vilijams i Medison Kiz je počeo na vreme i završen je posle 84 minuta igre pobedom iskusnije teniserke 7:6, 6:3. Takođe odigrano je i finale ženskih dublova u kom su Martina Higins i Sania Mirza savladale rusku kombinaciju Jekaterina Makarova i Jelena Vesnina sa 6:1, 6:7, 10:3.

Što se tiče kiše promicalo je nekoliko kapi, ali to nije bila opasnost po meč tj. samo je nekoliko kišobrana otvoreno, ali to nije previše omelo teniserke da privedu duel kraju.

16.00 - Počelo je i finale muških dublova što znači da bi Novak i Endi ipak mogli da se pojave na terenu od 17 sati.

Ostanite uz VESTI ONLINE i pratite zajedno sa nama šta se dešava u Rimu tj. kakve su vremenske prilike u glavnom gradu Italije i da li će početak meča biti pomeren.

printscreen

Na petom ovosezonskom turniru iz Masters serije Novak Đoković će se boriti za četvrti trofej u ovoj godini, a ukupno 30. kada su u pitanju turniri iz serije 1000.

Protivnik će mu kao i prethodne nedelje u Madridu biti Endi Marej koji danas slavi 29. rođendan, a kako je i sam rekao ne seća se da je ikada na taj dan beležio dobre rezultate.

Đoković je četiri puta osvajao turnir u glavnom gradu Italije, poslednji put prošle sezone, i apsolutni je ljubimac domaće publike. Na centralnom terenu kompleksa "Foro Italiko" Novak se oseća kao kod kuće i retko gde, ako izuzmemo azijske gradove, ima takvu podršku.

Kada su u pitanju međusobni dueli u dosadašnji 32 naš teniser ima 23 pobede. U seriji je Novak od četiri uzastopna trijumfa protiv Škotlanđanina, a ove godine ga je savladao oba puta, najpre u Melburnu, a potom i u Madridu pre sedam dana, oba puta u finalnim duelima.

Pobedom protiv Nišikorija Đoković se plasirao u svoje 42. finale na Masters turnirima čime se izjednačio sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, ali naš igrač ima bolji odnos pobeda i poraza odnosno do sada je osvojio čak 29 ovakvih takmičenja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online