Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.05.2016.
15:00 >> 19:17h
Vestionline A

Dva šampiona odigrala su finale pre finala i pobedio je naravno Đoković

Puna dva i po sata trajao je četvrtfinalni meč Mastersa u Rimu u kojem je Novak Đoković zabeležio 26. pobedu u duelima sa Rafaelom Nadalom pošto ga je savladao sa 2:0, po setovima 7:5, 7:6.

 
Reuters
Veliku borbu vode Novak i Rafa

U oba seta Španac je prvi dolazio do brejkova, ali je u oba serije od po tri vezana gema pravio Đoković što mu je u prvom bilo dovoljno za trijumf od 7:5, a u drugom da izbori taj-brejk u kom je neverovatnim poenima dovodio do ludila Španca.

Moda i presudan detalj meča desio se u 10. gemu drugog seta kada je Novak uspeo da neutrališe čak pet set lopti do kojih je došao Nadal što je dobroj meri uticalo i na psihu španskog igrača.

Zanimljivo je da je Novak imao po 27 direktno osvojenih poena i grešaka, odnosno četiri više i četiri manje od Nadala što je na kraju i presudilo u tesnom meču.

Odavno Nadal nije ovako namučio Novaka koji je u seriji od 11 pobeda u poslednjih 12 duela tj. Srbin je upisao sedmi uzastopni trijumf u duelima sa Špancem koji je semostruki osvajač turnira u Rimu.

Novak će na putu ka svom petom trofeju u "večnom gradu" najpre morati da savlada boljeg iz duela Keija Nišikorija i Dominika Tima, a ako tu bude uspešan u finalu ga čeka Endi Marej ili Lukas Puj.

Pročitajte tok meča:

Drugi set

Taj-brejk - Prvi do mini brejka dolazi Novak i vodi 2:1. Nadal se vraća pošto osvaja peti poen i  ima dva servisa za preokret - 3:2. Na razmenu strana Novak ipak nosi dva poena prednosti uz jedan mini brejk - 4:2. Ponovo Španac uspeva da priđe na samo jedan poen zaostatka - 5:4. Ipak Novak dolazi do dve vezane meč lopte i koristi već prvu za konačnu pobedu i plasman u polufinale posle dva i po sata igre.
Poslednji put taj-brejk su dva igrača odigrala u Indijan Velsu ove godine i dobio ga je Novak sa 7:5

12. gem - Ipak će se igrati taj-brejk pošto je Nadal sigurno osvojio svoj šesti gem - 6:6

11. gem - Ponovo Novak osvaja tri gema u seriji i dolazi na gem od pobede - 6:5

10. gem - Pet set lopti je spasio Đoković, a onda vratio brejk i izjednačio na 5:5

 

 

 

9. gem - Moraće Nadal da servira za izjednačenje - 4:5

8. gem - Ne dozvoljava Nadal Novaku da u drugom setu dođe do brejk lopte - 3:5

 

 

7. gem - Novaku je proradio servis i lagano osvaja svoje gemove - 3:4
6. gem - Kao i u prvom setu Nadal dolazi do prednosti od 2:4
5. gem - sa četiri prva servisa Đoković lagano osvaja ova gem - 2:3
4. gem - Posle igre na razliku Španac ipak osvaja svoj treći gem u drugom setu - 1:3

U pauzi između trećeg i četvrtog gema Nadal je zatražio medicinski tajm-aut zbog određenog problema sa stopalom leve noge

 

 

3. gem - Do prvog gema u drugom setu Novak odlazi pred odlazak na prvu pauzu -1:2
2. gem - Španac potvrđuje brejk - 0:2

1. gem - Već na startu drugog seta Nadal pravi brejk - 0:1

 

 

Prvi set

12. gem - Posle čak 71 minuta okončan je prvi set i to drugim brejkom koji je napravio Novak i to iskoristivši tek četvrtu šansu - 7:5. Pogledajte neverovatan poen kojim je rešio prvi set.

11. gem - Nadal će ponovo morati da servira za ostanak u prvom setu, Novak polako podiže nivo igre i vodi 6:5
10. gem - Posle 55 minuta igre rezultat je 5:5

9. gem - Osvaja Novak i treći uzastopni gem i dolazi na korak od prvog seta - 5:4

 

 

8. gem - Novak koristi četvrtu brejk loptu pa je posle 44 minuta igre rezultat - 4:4
7. gem - Posle punih 11 minuta i čak pet izjednačenja Novak ipak osvaja sedmi gem uz jednu spornu situaciju kada mu je oduzet čist poen - 3:4
6. gem - Potvrdio je Nadal brejk uz dva izgubljena poena - 2:4

5. gem - Prvi brejk na meču pravi Nadal koji je iskoristio prvu od dve vezane brejk lopte

,

4. gem - I dalje nema ni brejk lopti - 2:2

3. gem - Za sada oba tenisera sigurno osvajaju svoje gemove - 2:1 za Đokovića

 

 

2. gem - Nadal uzvraća gemom bez izgubljenog poena - 1:1

1. gem - Uz dva izgubljena poena Novak osvaja gem na svoj servis 1:0

 

 

S obzirom da je Rafael Nadal trenutno tek peti na ATP listi na velikim turnirima upravo je on "mina" na koju najbolji teniseri mogu da nalete već u četvrtfinalu.

S obzirom da je Rafael Nadal trenutno tek peti na ATP listi na velikim turnirima upravo je on "mina" na koju najbolji teniseri mogu da nalete već u četvrtfinalu.

Upavo se to desilo Novaku Đokoviću u Rimu gde brani titulu osvojenu prošle godine (ukupno četiri) pošto su oba tenisera uspešno preskočila prve dve prepreke, ali ne tako glatko kao što se očekivalo.

Biće ovo 49. međusobni duel dva teniska kralja, aktuelnog i bivšeg. Srbin traži 26. pobedu, a Španac će pokušati 24. put da savlada svog velikog rivala.

Turnir u Rimu igra se na terenima od šljake, jedinoj podlozi na kojoj Nadal ima prednost u odnosu na Đokovića pošto je u 20 mečeva zabeležio čak 14 pobeda.

Špancu ne ide na ruku statistika u poslednje dve i po godine pošto je u 11 duela samo jednom uspeo da izbegne poraz, a Srbin je trenutno u seriji od šest uzastopnih trijumfa od čega je poslednja četiri duela rešio u dva seta. Interesantno je i da je Novak u svoju korist rešio i poslednja dva meča na šljaci - u Monte Karlu i na Rolan Garosu prošle godine.

Iako Novak ima četiri titule u Rimu protiv Nadala ima negativan skor u glavnom gradu Italije pošto su se sastali pet puta, a Španac je zabeležio tri pobede. Takođe od 2005. godine samo ova dva igrača su osvajala trofej u "večnom gradu" što znači da je Španac sedam puta bio najbolji u Rimu.

Meč je po rasporedu treći na Centralnom terenu odnosno počeće odmah po okončanju duela Endija Mareja i Davida Gofana koji je počeo tek u 14.30 časova što znači da Đoković i Nadala sigurno neće na teren pre 16.00 sati (verovatno i kasnije) po srednjeevropskom vremenu.

Ostanite uz VESTIONLINE i pratite promene iz gema u gem, kao i najzanimljivije poteze sa meča.

Kako se duel Škotlanđanina i Belgijanca odužio duel Đokovića i Nadala neće početi pre 16.30 kada se očekuje da izađu na teren.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online