Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 05.02.2016.
17:26
Vestionline A

Kako američki "ESPN" vidi dominaciju "srpskog Supermena"?

Posle šeste krune na Australlijan openu, teniski svet se i dalje pita gde su granice Novaka Đokovića? Ima li Srbin konkurenciju? Može li da prestigne Rodžera Federera po broju Grend slem titula? Odgovore na ta pitanja pokušao je da odgonetne Piter Bodo, novinar američke stanice "ESPN".

Reuters
Nema konkurenciju: Novak Đoković razbio konkurenciju u poslednjih godinu i po

- Pobeda Novaka Đokovića na Australijan openu mogla bi da znači istorijski korak ka napadu na Rodžera Federera i njegovih 17 titula na Grend slem turnirima. Rodžer je osvojio 17 naslova, ali poslednji put je slavio davne 2012. godine na Vimbldonu, kada je imao 32 godine. Đoković sada ima 29 godina i ako nastavi ovim tempom, rekord Švajcarca nije nedostižan - počinje analizu Bodo za "ESPN".

- Novakova "zvezda" i dalje raste, dok je konkurencija sve dalje. Nadal, Federer i Marej su sve slabiji u odnosu na Đokovića. Novak je doživeo izuzetan razvoj. Oženio se, postao otac, harmonija na privatnom planu mu pomaže da ostane usredsređen na tenis.

Američki novinar se dotakao popularnosti koju najbolji teniser ima u Srbiji.

- Novinari iz Srbije su ga pitali da li ima političke ambicije, a Novak je kratko rekao: "Ne, ja sam sportsta, treba da se držim toga".

Bodo nastavlja:

Ali, zašto da ne? Zaradio je 96.500.000 dolara samo od turnira. Ali, nije samo reč o novcu, nego i o slavi i istoriji tenisa.

Na pitanje kako se oseća što se izjednačio sa Rodom Lejverom i Bjernom Borgom po broju Grend slem titula, citira se izjava našeg asa.

- Ne mogu da vas lažem i da kažem da ne mislim o tome. Naravno, da je to u mislima i služi mi kao motivacija, kao imperativ da dam sve od sebe - rekao je Đoković posle 11. krune na najvećim turnirima.

Bodo podseća da je Novak osvojio četiri od pet poslednjih Grend slem titula, i da ga je samo Stanislas Vavrinka zaustavio na Rolan Garosu. Takođe, američki novinar smatra se Federer nalazi u poznim godinama, da je imao i operaciju kolena pre nekoliko dana, da je Nadal u krizi, da je izgubio devet od poslednjih 10 mečeva sa Novakom, a da Marej u susretima sa Srbinom ima veoma loš skor - 9:22.

Na kraju, Bodo zove Novaka "srpskim Supermenom".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online