Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 28.01.2016.
16:27
Vestionline A

Kad se u njemu probudi ZVER!

Prkosi zakonima logike. Muči se protiv Žila Simona, "počisti" Rodžera Federera. Tako je nastup "Broja 1" u polufinalu Otvorenog prvenstva Australije ispratio britanski "Gardijan", u čijem se tekstu o duelu Srbina i Švajcarca navodi da je naš as ranjiv, ali da se veoma brzo vraća u ritam i da se u njemu budi zver.

Reuters
Zver: Novak Đoković

“On je veoma sigurno počeo meč, kao što to uvek i čini, ali on sa sobom nosi nagoveštaj ranjivosti kako bi svom protivniku dao trunku nade. Prosto je neverovatno kako Đoković može da se muči sa Simonom, potom četiri dana kasnije izvrši javnu egzekuciju Rodžera Federera... Srbin ruši zakone logike već godinama“, piše "Gardijan".

"Gotovo je nemoguće iseći ga, ali je sklon lomljenju u paramparčad kada se donese prava odluka i koristi pravi alat. Federer je imao taj alat, znao je šta treba da radi, ali nije uspeo da bude istrajan u tome. Đoković je pobedio (6:1, 6:2, 3:6 i 6:3) za dva sata i 29 minuta, ali ti brojevi teško mogu da ispričaju celu priču o ovom meču“, dodaje se u tekstu Gardijana. 

Britanci podsećaju i na trijumalni niz koji je iza Novaka, a kako stvari stoje, i ispred.

"Od početka US Opena Novak ima 36 pobeda i jedan poraz, odnos 16-1 protiv igrača iz najboljih 10 na svetu. To je impresivno. To je čovek koji je na vrhuncu svih svojih moći, iako ima pojedine greške, a na nekih sat vremena Federer je znao da je imao šansu. A onda se zver vratila. Čak i da nivo njegove igre nije na maksimumu, Đoković je i dalje previše dobar za sve ostale, uključujući i Federera".

Za razliku od "Gardijana", "BBC" u prvi plan stavlja činjenicu da se u drugom polufinalu Britanac Endi Marej sastaje sa Milošem Raonićem, kao i da je Srbin pobedio Endija u prethodna tri meča.

"Kada se činilo da je Đokovićeva pobeda nad Federerom neminovna, nekako je Švajcarac uspeo da povrati ritam i da uzme treći set. To je oduševilo sve koji su gledali... Novak je u prva dva seta bio brutalan, napravio je svega šest neiznuđenih grešaka“, piše "BBC". 

Duel Novaka i Rodžera ispratio je i "CNN" i poptuno iznenađujuće konstatovao da je Federeru lakše da igra sa Đokovićem nego sa Rafaelom Nadalom, jer mora više da se priprema za jake spinovane forhende koje šalje španski teniser.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.01.2016. 23:11
Cestitke,cestitke i samo cestitke,a posebno hvala za trenutke neizmerne radosti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online