Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 28.01.2016.
09:11 >> 13:18h
Vestionline A

Teniski kralj ne da presto: Novak "počistio" Federera

Teniski kralj ne da presto Melburna. Novak Đoković se plasirao u 20. Grend slem finale u karijeri pošto je pobedio Rodžera Federera 3:1 (6:1, 6:2, 3:6, 6:3), za samo dva sata i 23 minuta igre. U finalu, Australijan opena, naš as čeka boljeg iz drugog polufinalnog para Endi Marej - Miloš Raonić.

Reuters
Novak Đoković sada vodi protiv Rodžera Federera

Ko je najbolji teniser sveta videlo se u ovom meču. U prva dva seta, Srbin je igrao simultanku, publika u Melburnu se utišala, kao da nije verovala šta se događa. Naš as je bio perfektan, sjajan, blistav... Rodžer je mnogo grešio, i za manje od sat vremena, bilo je 2:0 u setovima.

Novak Đoković je poveo 23:22 u međusobnim duelima sa Rodžerom Federerom!

U trećem setu se Rodžer probudio. Nije toliko Novak bio slabiji, koliko je Švajcarac ušao u ritam, rizikovao mnogo što mu je donelo set. Odlučujući je bio šesti gem, kada je Rodžer uspeo da prvi put na meču brejkne našeg asa.

Posle zatvaranje krova "Roj Lejver arene" zbog kiše, očekivala se drama u četvrtom setu. I bila je do 3:3, a onda je Novak furizonom igrom osvojio poslednja tri gema na meču i stigao do šestog finala Australijan opena. Prethodnih pet finala, naš as je rešio u svoju korist. Svi se nadamo novoj krunu za magičnog srpskog genija.

Finale je u nedelju u 9.30 po srednjeevropskom vremenu.

Srbijo, slavi!!!

PROČITAJTE TOK MEČA!

9. gem - GOTOVO JE! 3:1 u setovima. NOVAK je ušao u šesto finale Australijan opena. Prethodnih pet je dobio. Nadamo se da će biti i šesto. U borbi za pehar čeka boljeg iz meča Marej - Raonić.
8. gem - Imao je Novak šansu za 15:40, ali je Federer na volšeban način uspeo da se odbrani i ostane u gemu. Najbolji poen na meču pripao je Rodžeru. Ipak, Đoković je imao brejk loptu i iskoristio je. Fenomenalan ritern - 5:3. Novak servira za finale.
7. gem - Đoković dobija još jedan lagan gem, vodi 4:3. Pritisak je sada na Rodžeru Federeru.
6. gem - Novak je imao šanse u ovom gemu, ali Federer dobija gem - 3.3. Drama se nastavlja.
5. gem - Nema uzbuđenja u četvrtom setu, obojica tenisera lako dobijaju svoje servise. Novak vodi 3:2.
4. gem - Federer dobija gem - 2:2.
3. gem - Novak lako dobija gem i vodi 2:1. Sada se igra u dvorani, pošto je zatvoren krov zbog kiše. Atmosfera je malo splasla, kao da se obojica zagrevaju za finiš seta, moždfa i meča.
2. gem - Rodžer dobrim servisima uspeva da osvoji gem i izjednači - 1:1.
1. gem - Imao je Rodžer 0:30, ali je Novak uspeo da osvoji prvi gem na svoj servis u četvrtom setu. Dobri servisi našeg asa su ga spasili drame i možda brejka.
ČETVRTI SET još nije počeo. Zatvara se krov, jer se sprema kiša. Videćemo kome će ova pauza dobro da dođe. Posle 11 minuta puaze, meč je nastavljen
9. gem - Uspeva Rodžer da osvoji set - 3:6. Drama nas tek očekuje. Treću set loptu je uspeo da pretvori u gem i set Švajcarac.
8. gem - Čuju se i Novakovi navijači, koji daju podršku našem asu. Mala kriza Đokovića, ali uspeva da produži set - 3:5. Federer servira za set.
7. gem - Rodžer popravio servis, sada je to onaj pravi Rodžer - 2:5. Novak ne igra tako loše koliko je Švajcarac mnogo bolji, raspoloženiji, igra riskantno...

6. gem - Rodžer pravi brejk, četvrtu brejk loptu koristi Švajcarac i uspeva prvi put da osvoji Novakov servis - 2:4.

5. gem - Đoković je i u ovom gemu ima brejk loptu, ali je Rodžer uspeo da se opet spasi u trećem setu - 2:3.

4. gem - Novak po ko zna koji put danas sa nulom osvaja gem - 2:2.
3. gem - Federer bolji u ovom setu, dobro servira, čuva svoj servis, za razliku od prva dva seta. Pokušava Švajcarac da promeni ritam - 1:2.
2. gem - Novak sigurno čuva svoj servis. Rodžer još bez brejk lopte - 1:1.
1. gem - Rodžer dobija prvi gem u trećem setu - 0:1.
TREĆI SET
8. gem - Đoković vodi 2:0 u setovima. Rodžer bez šanse posle sjajnih servisa Srbina. Opet je dobijen set sa dva brejka. Za nešto više od pola sata - 6:2. Meč zasad traje samo 54 minuta. Publika ne zna šta se događa, ovakva dominacija davno nije viđena.

7. gem - Imao je i u ovom gemu Novak dve brejk lopte, ali se Rodžer zasad spasao - 5:2. Novak servira za drugi set.

6. gem - Novak lako dobija još jedan svoj servis - 5:1.

5. gem - Mirka je zabrinuta u publici, Novak gazi, ali bukvalno gazi Rodžera. Novi brejk. Dominacija - 4:1.

4. gem - Federer mnogo greši, nervozan je, bez ritma. Srbin igra perfektno, bez greške - 3:1.
3. gem - Novak napada drugi servis Federera i riternima dovodi do ludila rivala. Blistava igra Novaka, publika zanemela. Brejk Srbina, bez izgubljenog poena - 2:1.
2. gem - Odlično služi servis Novaka. Rodžer nije bio ni blizu brejk lopte. Srbin izjednačuje u drugom setu - 1:1. Švajcarac opet bez poena.
1. gem - Novak je imao brejk loptu na startu drugog seta, ali je Švajcarac uspeo da se izvuče i povede - 0:1.
DRUGI SET

7. gem - Za samo 22 minuta, Srbin dobija prvi set u polufinalu Australijan opena. Savršena igra Novaka. Publika ne može da uživa jer gleda dominaciju najboljeg tenisera današnjice. Sve polazi od ruke Đokoviću - 6:1.

6. gem - Novak pravi novi brejk. Opet koristi prvi brejk loptu i razbija Rodžera. Švajcarac loš, muk u publici, Srbin gazi...

5. gem - Rodžer sve bolji, ali Novak uspeva da dobije još jedan gem na svoj servis - 4:1. I dalje brejk prednosti.

4. gem - Švajcarac se vraća u ritam, uspeva da dobije prvi gem na meču, bez izgubljenog poena - 3:1.
3. gem - Đoković sjajan, silan na startu. Federer vidno nervozan. Naš as nametnuo ritam, za sada Švajcarac bez rešenja - 3:0. Za tri gema, Rodžer je osvojio samo dva poena.
2. gem - Rodžer nervozan na startu meča. Odmah Novak pravi brejk - 2:0.
1. gem - Novak kreće furiozno, dobija svoj servis bez izgubljenog poena  - 1:0

Do finala, Novak je imao problema samo u osmini finala protiv Žila Simona, koga je pobedio u pet setova, dok je Rodžer Federer ubedljivo stigao do novog Grend slem polufinala. Kladionice mnogo veće šanse daju Srbinu (od 1,30 do 1,36), dok je kvota na Švajcarca (3,20 do 3,50).

- Sa Rodžerom sam igrao 44 puta, sa Nadalom 45, skoro pola karijere proveo sam igrajući sa njima - našalio se Đoković odmah posle meča sa Nišikorijem u "Rod Lejver areni".

- To je uvek izazov, nema potrebe trošiti reči o tome šta je Federer uradio za naš sport u poslednjih 20 godina. Ja to izuzetno poštujem i sigurno ćemo imati sjajan meč - rekao je Đoković i otkrio da ga sin Stefan prepoznaje na televiziji.

S druge strane, treći teniser sveta puca od samopouzdanja.

- Titula bi mi mnogo značila. Ne sumnjam u to. Najveći turniru su uvek motivacija, to je i razlog što me još gledaju na terenima iako imam 34 godine. Protekle sezone igrao je vrlo ofanzivno, sigurno će i ovog puta činiti sve da skrati poene, izlazi napred. Igram dobar tenis, zabavan, barem za mene. Uživam što sam u stanju da brzo izlazim na mrežu. Mogu da pobedim bilo koga iz vrha - rekao je Rodžer Federer.

OVDE pogledajte najbolje poene Novaka i Rodžera u njihovim međusobnim duelima.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online