Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 24.05.2015.
13:18
Vestionline A

Vreme je da kralj dobije krunu i na Rolan Garosu

Melburn, Indijan Vels, Majami, Monte Karlo, Rim... Red je stigao na Pariz! Došlo je vreme da teniski kralj Novak Đoković osvoji jedini grend slem koji još nema u bogatoj kolekciji - Rolan Garos.

Reuters
Držimo palčeve da se ova scena ponovi za dve nedelje u Parizu

Srbija će naredne dve nedelje da bude uz svog genija. Fenomenalne partije u 2015. godini, osvojenih pet trofeja, sjajna forma, ali i loši rezultati kralja šljake Rafaela Nadala, daju mnogima za pravo da kažu da će ovogodišnji trofej Rolan Garos da ode u ruke Novaka Đokovića.

Naš as ne krije da mu je glavni cilj sezone kruna na pariskoj šljaci i prekid dominacije Nadala, koji je ovaj turnir osvojao devet puta u poslednjih deset godina (jednu krunu ima Rodžer Federer). Naš as startuje u ponedeljak protiv Jarka Nieminena, koji je nekada bio u Top 10 tenisera, ali finski veteran više nije ono što je nekada bio, pa nema šta da traži protiv Srbina.

Rolan Garos kroz brojke

* 28.000.000 evra je nagradni fond drugog grend slem turnira sezone

* 1.800.000 evra dobijaju pobednici u obe kategorije

* 900.000 evra dobiće poraženi u finalu

* 24.000 evra dobija teniser ili teniserka ako izgube u prvom kolu

* 60.000 loptica je potrošeno prošle godine

* 1.500.000 tona šljake je potrebno za glavni teren RG "Filip Šatrije"

Prve nedelje, Novak ne bi trealo da ima težak zadatak, ali već druge sedmice Otvorenog prvenstva Francuske na noge mu najverovatnije stiže Rafael Nadal. Biće to duel titana, koji tensiki zaljubljenici s nestrpljenjem očekuju. I na kladionicama, prvi favorit je ubedljivo Nole, a zatim sledi Nadal, Marej, Nišikori, Federer, Vavrinka...

Od ostalih naših tenisera: Troickog, Krajinovića i Lajovića ne bi trebalo da se očekuju veliki dometi. Prvi na teren u nedelju izlazi Lajović, kome će rival da bude Argentinac Gonzales. U ponedeljak, Krajinović će igrati sa Belgijancem Gofinom, dok će Troicki na startu da igra sa Nemcem Štrufom.

Što se tiče dama, promenljive igre i forma Jelene Janković i Ane Ivanović ne garantuje neke velike rezultate. Pogotovo se to može reći za našu najbolju teniserku Ivanovićevu, koja slabo igra na velikim turnirima proteklih godina.

Rolan Garos je krenuo, držimo palčeve našim teniserima i teniserkama!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online