Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 21.05.2015.
10:40
Vestionline, blic.rs A

Đoković: Bilo bi mi bolje da ne igram protiv Nadala

Sledeće sedmice Novak Đoković počinje pohod na jedinu Grend slem titulu koju nema u svojoj kolekciji, Rolan Garos. Na pariskom turniru već čitavu deceniju vlada Rafael Nadal, pa i ne čudi što, ma koliko se pričalo da je "Rafino vreme prošlo", najveći rivali sjajnog španskog tenisera i dalje ne pomišljaju da ga otpišu.

Tanjug/AP
Ne bi voleo da sretne u Parizu Rafaela Nadala: Novak Đoković 

Rafa je, kako podseća agencija "AFP", ove godine osvojio samo jedan turnir (Buenos Ajres) na svojoj omiljenoj podlozi, šljaci. U 2015. godini dvaput je izgubio od Italijana Fabija Fonjinija, a i od Novaka i Endija Mareja. Na nedavno okončanom Mastersu u Rimu, u četvrtfinalu ga je eliminisao Stanislas Vavrinka, a na turniru pre toga, u Madridu, savladao ga je Endi Marej. Otuda svi oni glasovi koji ga otpisuju.

- Ove godine stvari (sa njegovim rezultatim) stoje prilično drugačije i biće zanimljivo videti kako će odgovoriti na Rolan Garosu, turniru na kome je bio najuspešniji u svojoj karijeri - rekao je nedavno Đoković.

Federer, sa druge strane, ističe da ni ne pomišlja da nekoga drugog nazove favoritom na Otvorenom prvenstvu Francuske na kome Rafa juri desetu titulu.

- Možete ovime što ću vam reći da budete šokirani, ali i mi (teniseri) ponekad sumnjamo u sebe. Svako ko vam kaže drugačije laže. Ali, taj čovek (Nadal) je jedan jedini put izgubio u Parizu za deset godina i nema šanse da ga izostavite iz priče na temu ko je favorit - kaže švajcarski teniser, koji se osvrnuo i na potencijalni okršaj Nadala i Đokovića:

- To će biti meč u pet setova. Svi znamo koliko je spreman Rafa, fizički i psihički. On je prvi favorit, bar za mene... Na kraju krajeva, reketi će sve reći.

Nadal ne govori mnogo na temu da li spada u "otpisane".

- Nemam predstavu šta će se destiti na Rolan Garosu. Ali, znam da ću da se borim - poručuje Rafa.

Što se Đokovića tiče, i on ima prilično jasan stav:

- Nikada nisam pobedio Nadala na Rolan Garosu (porazi 2006, 2007, 2008, 2012, 2013. i 2014), pa ako bih došao u šansu da igram sa nekim drugim to bi zaista bilo bolje, iskreno - rekao je pomalo u šaljivom tonu Đoković, ali imajući u vidu Rafin nestvaran niz uspeha u Parizu, u iskrenost uopšte ne treba sumnjati, jer bi se izbegavanju jednog takvog susreta radovao svaki teniser koji se ne zove Rafael Nadal.

Jedna bitna stvar koja razlikuje "sve ostale" i Đokovića u ovom slučaju je da Nole ne dolazi u Pariz da bi izbegao Nadala, već da bi osvojio Rolan Garos.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online