Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 19.05.2015.
17:23
mozzartsport.com A

Noletov dijalog sa ocem je promenio istoriju tenisa!

Skoro savršena sezona! Sve velike turnire na kojima se pojavio Novak Đoković je i osvojio, izgubio je samo od Iva Karlovića u Dohi i Rodžera Federera u Dubaiju, ali je zato podizao pehare na Australijan openu, kao i na Mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Rimu, pa ga posle tog izvanrednog niza svi eminentni svetski stručnjaci vide kao favorita za osvajanje jedinog Grend slema koji mu nedostaje - Rolan Garosa.

Reuters
Rekao i ostvario: Novak Đoković

No, pre nego što se preseli u Pariz, najbolji igrač sveta je svratio u Milano i za tamošnji radio govorio o svojoj karijeri, odnosu sa Borisom Bekerom, ali i počecima, kao i uticaju koji je njegov otac Srđan imao na razvoj sadašneg asa svetskog formata.

- Počeo sam da igram tenis sa pet godina, praktično se ovim sportom bavim ceo život. Prvi put sam napustio Srbiju kad sam imao 12 godina, kako bih otišao u Nemačku, gde sam se priključio akademiji Nikole Pilića. Tad sam shvatio da će tenis biti moj život. Oduvek sam voleo da budem na terenu i udaram lopticu - ispričao je Đoković.

Srbin je priznao da je pročitao autobiografiju legendarnog Andrea Agasija u kome je ovaj otkrio, između ostalog, i da se tokom karijere drogirao, što mu je bio jedan od ventila za probleme u porodičnom životu.

- Andre je pošten čovek i sam je birao taj put, ali sam se, dok sam čitao knjigu, malo i razočarao, shvativši da je Agasi imao dosta poteškoća sa svojim ocem, koji ga je primoravao da trenira tenis. Za razliku od njega, mene moj otac nikad nije terao na tako nešto. Samo mi je rekao: "Podržaću te kojim god sportom želiš da se baviš." A kad sam mu rekao: "Želim da budem najbolji na svetu", uzvratio mi je: "To je tvoja odluka, sad preuzmi odgovornost za svoje reči".

Ispalo je sjajno za 28-godišnjeg Beograđanina koji je u nedelju osvojio 53. trofej u karijeri, 24. iz Masters serije i to pred publikom koja ga, nije fraza, stvarno obožava.

- Izuzetno mi je drago što sam trijumfovao baš u Italiji, zemlji bogate sportske tradicije, a podsećam da je turnir u Rimu iz godine u godinu uzbudljiviji. Posebno me raduje okruženje u kome sam igrao i činjenica da ljudi u tom gradu cene moj način igre. Uostalom, "Foro Italiko" je prošle sedmice svakog dana bio krcat. Igrao sam i u Australiji i u Francuskoj, ali u Rimu sam otkrio kulturu nalik srpskoj. Plus, minule nedelje sam dobio ogromnu podršku, naročito dece, kojima sam idol. Znam taj osećaj, jer sam se i ja, kad sam bio mali, divio Pitu Samprasu i njegovoj sposobnosti da se koncentriše u teškim trenucima.

Na kraju intervjua za "Radio Milano", Đoković je objasnio zbog čega i dalje ima dvojicu trenera u stručnom štabu, Borisa Bekera i Marijana Vajdu.

- U početku sam imao problema s Borisom, jer smo različite ličnosti, ali smo u odličnim odnosima. Pitate me kako funkcionišem sa obojicom? Treniram istovremeno na terenu i sa Borisom i sa Vajdom, ali nekad neko od njih dvojice nije na takmičenju. Na primer, prošle godine Vajda je izostao sa Vimbldona. Beker zna kad i kako da me posavetuje, a generalno moj tim krasi veliko samopouzdanje i energija koju prenose na mene - dodao je Novak Đoković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online