Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.05.2015.
15:58 >> 18:24h
Vestionline A

Nišikori ukrao set, Novak u polufinalu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira iz Masters 1000 serije u Rimu pobedom nad Keijem Nišikorijem sa 6:3, 3:6, 6:1.

Reuters
U nove pobede: Novak Đoković
Reuters

Japanac je u prethodnoj rundi eliminisao Viktora Troickog, pa nema sumnje da je i to bio dodatni motiv Novaku da "osveti" dobrog prijatelja. 

Novak se, ako se tako može reći, poigravao sa rivalom. Dobio je prvi set prilično lako, jer je vodio sa 4:0 na startu. Drugi je glatko izgubio sa 6:3, i dao nadu rivalu, a u trećem ga je ponovo "pregazio" sa 6:1.

Meč je umnogome podsetio na duel protiv Brazilca Tomaža Belučija, jer je branilac titule bio prinuđen da dobro zapne kako bi srušio otpor rivala. Nišikori, trenutno šesti na ATP listi, očekivano je bio dostojan rival, međutim, ipak nedovoljno dobar da ugrozi pobedu srpskog asa.

Đoković je otvorio sigurno i zasluženo poveo u setovima, ali je u nastavku Japanac zaigrao mnogo angažovanije, odlično ga je i služio i servis, pa se činilo da bi mogao da da pomrsi račune prvom reketu sveta. Od toga, međutim, nije bilo ništa. Đoković je u trećem setu stabilizovao igru i potom krenuo u svom stilu, tako da Japancu jednostavno nije bilo spasa.

Dalji otpor Nišikorija prekinut je brejkom u četvrtom gemu za vođstvo od 3:1, pa je srpski teniser rutinski okončao borbu posle manje od dva sata igre, iskoristivši prvu meč loptu.

Na putu ka odbrani rimskog trona, najboljeg tenisera čeka specijalista za šljaku, poznati "španski zid" koji je u tri seta nadigrao Davida Gofana. Nole protiv Ferera vodi sa 14:5 u pobedama, dobio je i poslednjih osam međusobnih duela, a poslednji poraz je od njega doživeo 2011. na završnom turniru u Londonu.

TOK MEČA PROČITAJTE OVDE:

7. gem - Nišikori je razbijen. Novak Đoković sa "nulom" dolazi do pobede.
6. gem - Japanac u problemu. Srlja iz greške u grešku. Novak stiže do 30:0. Đoković je stigao do brejk lopte i odmah je iskoristio - 5:1. NIje bilo spasa Japancu.
5. gem - Potpuno je koncentrisan Đoković. Ekspresno je potvrdio brejk - 4:1.
4. gem - Strpljivo je Novak gradio priliku za brejk i dočekao je - 30:40. A onda su duboki forhendi na Nišikorijev bekhend dali rezultat. Urlik Noleta po dobijanju brejka - 3:1.
3. gem - Đoković bez većih problema vraća prednost na svoju stranu - 2:1.
2. gem - Dodao je Nole gas. Napao je rivala, došao do 30:30, ali se Japanac odbranio i poravnao na 1:1.
1. gem - Krenuo je odlučujući set Novakovim servisom. Gem je otišao u "produžetke", ali je Nole pritiskom došao do vođstva.
TREĆI SET
9. gem - Japanac servira za set. Kei je koristio vinere i greške Đokovića i došao do dve set lopte. Odmah je završio set i nije imao "razumevanja" za Noletove greške.
8. gem - Vezao je Novak dva asa i sa lakoćom je osvojio gem - 5:3.
7. gem - Došao je Nole do 0:30, ali je Kei raznovrsnim rešenjima i vinerima osvojio gem - 5:2
6. gem - Novakova dupla greška i nesigurnost sa osnovne linije omogućile su Keiju dve vezane brejk lopte. Odmah to koristi Japanac i "krade" servis 4:2.
5. gem - Duga razmena udaraca je ponovo pripala Nišikoriju. Svako čuva svoj servis. Još jedan as Japanca i 3:2.
4. gem - Nole je spremio furiozan odgovor. Sa "nulom" je počistio rivala za 2:2.
3. gem - Siguran Kei. Sa jednim izgubljenim poenom, uz dva asa, dolazi do 2:1.
2. gem - Fer-plej potez Đokovića naišao je na gromoglasne aplauze u Rimu. Kei je pogodio liniju posle riterna, a Novak obrisao trag loptice dok su se svi pitali da li je aut. Došao je srpski as do daha, vezao četiri poena i poravnao rezultat.
1. gem - Drugi set servisom otvara Nišikori. Kei je dobro servirao, a jedino što je mogao Novak jeste da uhvati rivala dva puta na krivoj nozi. Japanac je poveo 1:0.
DRUGI SET
9. gem - Najduža razmena udaraca sa osnovne linije na meču pripala je Japancu, a Nole nije valorizovao odličnu bekhend dijagonalu i lob, pa je Kei stekao dve brejk lopte. Fenomenalnom kretnjom Srbin je spasio prvu, a odličnom kretnjom i drugu. Greši Nišikori čim dobije "jaču" loptu i Novak je osvojio set - 6:3.
8. gem - Omaleni Japanac koristi dobar prvi servis i stiže do 30:0. A, zatim staje. Novak je riternirao viner, a Kei je potom napravio duplu servis grešku. Nišikori je bio prisebniji i smanjio je na 5:3.
7. gem - Đoković, poput prvog gema, gubi samo jedan poen, ali sa "pola snage" stiže do gema od osvajanja prvog seta.
6. gem - Sve tri prilike za brejk Novak propušta. Prvu gem loptu Kei koristi i smanjuje zaostatak na 4:2. 
5. gem - Uz dosta sreće Novak dolazi do 4:1. Japanac pri rezultatu 15:30 pravi neverovatnu grešku na mreži, uspeva, međutim, da stigne do đusa, ali prvi reket sveta sa dva odlična servisa osvaja gem.
4. gem - Interesantan gem koji je na kraju osvojio Nišikori. Novak je stigao do 30:30, ali potom dve loptice poslao u aut.
3. gem - Pritisak Japanca urodio je plodom samo na početku gema (15:30). Međutim, Srbin je odličnim udarcima sa osnovne linije terao Keija na greške i na kraju rutinski potvrdio brejk.
2. gem - Sve je išlo ka tome da će Nišikori osvojiti gem, ali je Đoković smireno uspeo da se vrati u gem i prvu brejk loptu iskoristi na najbolji mogući način.
1. gem - Novak prilično lako osvaja uvodni servis gem. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online