Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 02.07.2014.
18:05 >> 18:14h
Vesti A

Vimbldon: Đoković u polufinalu!

Drugi igrač sveta je savladao hrvatskog tenisera, 26. nosioca, rezultatom 6:1, 3:6, 6:7 (4:7), 6:2, 6:2 posle 198 minuta.

 Novak Đoković je prvi put morao da igra pet setova protiv Marina Čilića 
 

Novak Đoković je preživeo četvrtfinale i tako ostao prvi favorit za osvajanje Vimbldona. Juče su eliminisana oba osvajača prethodnog gren slem turnira ove sezone, nedavno završenog Rolan Garosa, Rafael Nadal i Marija Šarapova, a Marin Čilić je bio na dobrom putu da sruši Đokovića u danu kada je postalo jasno da će Vimbldon dobiti nove teniske vladare u obe konkurencije, pošto je eliminisan Endi Marej, a imajući u vidu još od ranije da Francuskinja Marion Bartoli ni ne brani krunu jer se penzionisala još prošlog leta.

Hrvatski teniser, koji je prošle godine završio takmičenje u jednom od najčudnijih dana u istoriji Vimbldona, nije znao šta ga je snašlo u prvom setu, pošto je aktuelni vicešampion dominirao na terenu i u tim trenucima nije moglo ni da se pretpostavi da će ubrzo doći do drastične promene situacije na terenu.

Ipak, Čilić je dobio drugi set i servirao je za treći (6:5) kada je Novak iskoristio prvu od dve vezane brejk lopte i uveo set u taj brek. Ipak, ni to nije bilo dovoljno da slomi Marinov otpor, pa je Hrvat došao na set od senzacije i prve pobede nad Đokovićem posle devet poraza iz isto toliko međusobnih duela. Ujedno, ulaskom u četvrtfinale je već upisao najbolji rezultat na Vimbldonu, a imao je priliku da napravi korak više, što je na najvećoj sceni učinio na Australijan openu 2010. godine (na gren slem turnirima ima još dva četvrtfinala na US openu, i to 2009. i 2012. godine).

Ali, to je bilo sve što je uradio. Sa dva vezana brejka u četvrtom setu Novak je stigao do 4:0 i završio je brzo posao u tom delu meča, a i peti, odlučujući set je počeo tako što je oduzeo servis Čiliću. Još jedan brejk, u sedmom gemu (5:2), potpuno je slomio rivala.

Interesantno je da je Novak imao čak 19 prilika da oduzme servis protivniku, a iskoristio je sedam, dok je Čilić imao četiri, a iskoristio je dve. Od toga, samo je jednu priliku Hrvat imao u četvrtom setu, a u petom nijednu.

Protivnik Đokovića u polufinalu će biti Bugarin Grigor Dimitrov koji je do najvećeg uspeha na gren slem turnirima stigao preko još uvek aktuelnog šampiona i tako sprečio duel prošlogodišnjih finalista u polufinalu. Do sada su se Srbin i Bugarin sastali četiri puta i Novak vodi sa 3:1, a ovo će biti njihov prvi duel na travi.

Đoković može da se vrati na prvo mesto ATP liste od ponedeljka ukoliko osvoji Vimbldon.

POVEZANE VESTI

Sreda 02.07.2014. 20:35
Stvarno tezak mec,cir mi je proradijo u prvom i drugom setu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online