Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 16.12.2017.
13:50
Vestionline A

Ročesti piše blog: Gostima pokazujem strast i ljubav prema košarci u Evropi

Prvotimac Crvene zvezde Tejlor Ročesti se brzo uklopio u novu sredinu i postao jedan od bitnijih igrača.

Tanjug
Za Dan zahvalnosti priredio veliku večeru za prijatelje: Tejlor Ročesti

On se lako navikao i na pakleni ritam, jer crveno-beli igraju utakmice u Evroligi i ABA ligi. Nekada se dešava da odigraju i dva evroligaška meča nedeljno.

To nije sprečilo Ročestija da napiše blog za sajt Evrolige, on je potom preveden na portalu crveno-belih, a mi ga prenosimo u celosti:

Već sam imao priliku ove sezone da ugostim prijatelje, oca, rođake i naravno brata. Sledeći gost će biti moja mama za Božić. Za neke čitaoce koji ne znaju, Srbija slavi Božić 7. januara. Nikada nije lako biti odvojen od porodice i prijatelja kada su posebni događaji i praznici pa je zato poseban osećaj kada god vam neko dolazi u goste. Moja majka će biti malo iznenađenja jer imam utakmicu za Božić, pa će biti malih promena u odnosnu na tradicionalnu proslavu. U mojoj porodici se svi sakupimo u ’’Fejstajmu’’ i satima se smejemo i slavimo zajedno. Ponekad je užasno kada si u Evropi jer čekam čitav dan da se moja porodica kod kuće (u Americi) probudi i proslavi sa mnom. 

Jedna od stvari koju se radujem da pokažem svim mojim gostima je strast i ljubav koju navijači imaju prema košarci u Evropi. Ne treba dalje tražiti od našeg domaćeg terena, Pionira (dvorana ’’Aleksandar Nikolić’’). Nakon nekoliko evroligaških utakmica u drugim dvoranama, vratili smo se kući, u neverovatnu atmosferu u našoj hali. Kao i uvek, zahvalan sam navijačima što čine da su naše utakmice u Evroligi veoma zabavne. Znamo da ste vi razlog što mi imamo ovaj fantastičan posao i veoma vam hvala za to.

Nedavno je moja supruga učinila Dan zahvalnosti posebnim jer je napravila večeru za 18 ljudi, mada je napravila dovoljno toga za 40. Bilo je sjajno da provedem praznik sa mojim saigračima, a neki od njih nikada nisu imali priliku da vide kako izgleda trpeza na Dan zahvalnosti. 

M. Todorović - Vesti

Fusnota: Nije bila baš dobra ideja reći supruzi dan ranije da će za Dan zahvalnosti doći 25 ljudi, umesto prvobitno planiranih 10. Ipak, ona se sa time izborila kao pravi profesionalac. Imam veliko poštovanje prema svim ženama u svetu koje žive širom sveta i podržavaju muževe i momke koje igraju košarku i prave im dom daleko od kuće.’ 

Naglasio bih da sam ove sezone posetio i Budimpeštu. Kada je bila pauza za utakmice reprezentacija, imao sam dva dana da vidim novo mesto, mesto na kom nikada nisam bio. Jedna od mojih omiljenih stvari u ovom delu godine jesu Božićne prodavnice širom sveta. Budimpešta nema samo sjajne Božićne radnje, već je zaista sjajno mesto za posetu. Nikada nisam uzeo zdravo za gotovo koliko sam ssrećan što sam video svet. Ljudi me uvek pitaju koja je moja omiljena zemlja? Grad? Veoma je teško reći jer sva mesta imaju mnogo toga da ponude.
Što se tiče košarke, naš tim igra dobro i sve leže na svoje mesto. Sa novim igračima i trenerom u odnosu na prošlu sezonu, počinjemo da pronalazimo ritam. Velika pobeda u Madridu i potom pobeda kod kuće u naelektrisanoj atmosferi su najbolji dokaz za to. Naše utakmice na domaćem terenu su zaista nešto čemu se treba radovati, to je veoma posebno mesto za igranje utakmica. Sve je moguće ove sezone u Evroligi jer svako svakog može da pobedi. 

Pa, hvala na čitanju. Trenutno sam na putu, imamo mnogo utakmica na gostujućem terenu u Decembru. To znači – hotelske sobe pomešane sa nekoliko bitnih nedelja u NFL fantaziju. Želim da završim ovaj blog čestitkom za fudbalski klub Crvena zvezda koji je prošao dalje u Evropi i radujem se što ću ih podržati i u narednoj rundi.

Do sledećeg čitanja. 
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online