Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 12.07.2017.
13:45
Vestionline A

Šou vaterpolo šampiona: "Novinar" Dejan Savić na "Preokretu" Branislava Mitrovića

O atmosferi u vaterpolo reprezentaciji Srbije bilo je dosta reči u proteklom periodu. Fenomen nepobedivih "delfina" traje već godinama, a za tako nešto nije dovoljno imati samo vrhunske igrače, već i vrhunske ljude, koji formiraju tim pobednika.

Instagram/banemitrovic
Srpske vaterpolo legende na promociji knjige "Preokret"

Deo tih pobednika, koliko su obaveze dozvoljavale pred put u Budimpeštu, na Svetsko prvenstvo, okupio se u Beogradu kako bi podržao golmana Branislava Mitrovića na promociji njegove knjige "Preokret", realizovane u saradnji sa izdavačkom kućom "Finesa" i Centrom dr Grifing, a u kojoj govori o "događajima, ljudima i ishrani koja je promenila život i karijeru".

Putokaz za druge

Autor knjige je rekao da mu je želja da ona bude putokaz za sve koji hoće da rade na sebi.

- Osetio sam potrebu da napišem o usponima i padovima kroz koje sam prošao. Želja mi je da mladi sportisti izvuku pouke, da ne moraju da se spotiču na istim mestima. Knjiga se zove "Preokret" jer sam vrhunske rezultate počeo da postižem kada sam promenio poglede i način ishrane - rekao je Mitrović.

Pored njega, knjigu su predstavili urednica izdanja Aleksandra Petrovski, Lidija Maričić iz "Finese" i nutricionistkinja Jelena Avramov.

Na Adi Ciganliji su bili selektor Dejan Savić, sadašnji i bivši kapiteni reprezentacije Filip Filipović i Živko Gocić, Slobodan Soro, Stefan Živojinović, selektor mlađih kategorija Vladimir Vujasinović, vaterpolo nade Partizana, kao i aktuelna svetska šampionka u tekvondou Milica Mandić i mnogi drugi.

I još jednom se osetio taj čudesni duh šampionske ekipe, na čijem čelu je selektor Dejan Savić, o kojem njegovi izabranici imaju samo reči hvale. Harizmatični vođa našeg nacionalnog tima je "probio led" kada je došao red na pitanja. Predstavio se kao novinar "Dorćolskog mamurluka" i postavio sledeće pitanje:

- Pošto se ova knjiga zove "Preokret", da li će se nastavak možda zvati "Zaokret"?

Uz osmeh je Mitrović odgovorio:

- Ne, biće "Preokret 2".

Kapiten Filipović je pitao da li autor može da kaže nešto više o Mekdonaldsu.

- Svako može da se opusti ponekad - poručio je Mitrović uz osmeh.

Jedan od mladih vaterpolista je potom pitao i da li smeju da se jedu slatkiši.

- Naravno, ali samo umereno. Jedem ih i ja - poručio je Mitrović.

Reprezentativce Srbije sada očekuje Svetsko prvenstvo u Budimpešti od 16. do 29. jula, gde brane zlato iz Rusije od pre dve godine.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online