Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 31.08.2017.
14:16
S. J. A

Partizan 1949 u Belgiji cilja Ahila u petu

Šampion Crne Gore počinje sezonu. Rukometaši Partizana krenuli su put Belgije, prilično mirni jer su u Tivtu ostavili mirnu situaciju.

RK Partizan Tivat
 

Naime, vrhunski sportisti zajedno sa stručnim štabom i čelnicima kluba sve vreme priprema su učestvovali u borbi sa vatrenom stihijom koja je više od mesec dana mučila građane poluostrva Luštica. Sada je sve pod kontrolom, pa rukometaši mogu da se okrenu onome što su najbolje radili prošle sezone u Crnoj Gori, da igraju rukomet.

Šampionat Crne Gore počinje sredinom oktobra, ali Partizan kreće sa takmičenjem u EHF Kupu. Prvi rival je Ahiles iz Boholta, grada koji se nalazi blizu granice sa Nemačkom. Ahiles je na svom zvaničnom sajtu veliku pažnju posvetio utakmicama koje slede, u kojima će oba puta biti domaćin. U subotu sa početkom u 19 časova i u nedelju od 16.30.

Radulović: Snimci su jedno, teren drugo

Nemanja Radulović, pivotmen Partizana, trebalo bi da bude onaj koji će da razbije odbranu Belgijanaca.

- Jedno je gledati rivala na snimcima a drugo je teren. Spremili smo se veoma dobro. Pojačanja su se jako brzo uklopila u sistem koji imamo i koji nas je prošle sezone doveo do trona. Cenimo Ahiles, borićemo se od prvog do poslednjeg minuta u oba meča i nadam se izboriti plasman u drugu rundu EHF takmičenja - naglasio je Radulović.

- Tačno je da smo skoro svi bili uključeni u bobri sa vatrenom stihijom, ali smo pronašli vremena i da se pripremimo sasvim dobro. Rad nam je otežavala činjenica da je temperatura bila prava tropska, ali izborili smo se i sa tim. Nismo u top formi, ali verujem da možemo da izbacimo Ahiles. Nosioci igre koji su učestvovali u osvajanju titule su ostali, pojačanja su se brzo aklimatizovala pa se nadam lepim vestima iz Belgije - rekao je trener Partizana 1949 Dejan Stjepčević.

Potom je nastavio:

- Odgledali smo nekoliko utakmica Ahilesa. Imaju dobru ekipu, forsiraju brzu igru, sa brzim centrom i mnogo kontranapada. U odbrani uglavnom igraju 6-0 ili 5-1. Nemaju zvezdu u timu, ali deluju kao celina kompaktno. Slabiji deo tima je odbrana i to ćemo pokušati da iskoristimo. Odigrali smo dve kontrolne utakmice protiv Dubrovnika i Lovćena, da malo osetimo teren, takmičarski ritam.

Na putu ka drugoj rundi EHF Kupa, gde su potencijalni rivali Alpih iz Austrije, Kuks iz Finske, Sporting iz Portugalije i Tatran iz Slovačke, Tivćani će morati da prođu Ahiles, a pride i oko 3.000 kliometara.

- Svesni smo napornog puta pa smo uradili sve što je u našoj moći da momcima olakšamo bar taj deo posla. Krećemo u sredu kasno uveče, u četvrtak pravimo pauzu i spavamo u Kranjskoj Gori. U petak uveče ćemo imati jedan trening u dvorani gde ćemo odigrati utakmice, a zatim sledi povratak istom maršutom, uz nadu da ćemo se raspoloženi vraćati u Tivat jer verujem kao i svi u timu da možemo da prođemo Ahiles. U psihološkom smislu nam mnogo znači što rodni grad ostavljamo bezbednim od vatrene stihije. Sada ostaje da obezbedimo lepe vesti iz Belgije - rekao je sportski direktor Partizana 1949 Igor Petković.

Da bi prošli u grupnu fazu EHF takmičenja, drugog po jačini u Evropi, odmah iza Lige šampiona, rukometaši Parizana će morati da prođu tri runde kvalifikacija. Trenutno, na osnovu spiska rivala, to deluje zaista kao nemoguća misija. S druge strane i kada je počela borba sa vatrenom stihijom u Tivtu mogli su na to gledali kao nemoguću misiju, a Tivćani su pobedili prirodnu pošast bez povređenih, bez žrtava, bez oštećenih stambenih objekata.

Mnogi kažu da je to pravo čudo. Pa zašto se onda rukometaši ne bi nadali čudu i plasmanu u grupnu fazu EHF takmičenja. Sanjati je bar besplatno. Sada je najvažnije da rukometaši Partizana pronađu petu belgijskom Ahilu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online