Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
19:55
Vestionline, RSS A

Obradović: Cilj je da odemo na Olimpijske igre i tamo osvojimo nešto

Na početku priprema za baraž mečeve sa Italijom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2017, ženska reprezentacija Srbije održala je konferenciju za medije na kojoj su pored novog selektora Ljubomira Obradovića, govorile i povratnice u državni tim, Andrea Lekić i Sanja Damnjanović, kao i Tamara Georgijev.

EPA/ADAM WARZAWA
Obradović veruje u svoj tim i najavljuje velike rezultate

Prvi čovek Rukometnog saveza Srbije, Božidar Đurković, pozdravio je selektora i devojke:

- Poželeo bih devojkama sreću u baražu. Veoma sam srećan što su Andrea i Sanja ponovo sa nama. Dobrodošle u svoju kuću. Siguran sam da ćemo i na Svetskom prvenstvu moći da igramo jednu od važnijih uloga. Ne bi trebalo gledati u prošlost. Šta je bilo, bilo je. Moramo da gledamo u budućnost. Imamo vrhunskog trenera i verujem da ćemo igrati jednu od važnijih uloga na narednim takmičenjima.

Ljubomir Obradović, selektor, ovako je video prvo okupljanje devojaka u svom mandatu:

- Ovo je velika čast za mene, ali i obaveza da ostvarimo naše ciljeve i želje. Šta su to najbolji rezultati, to znate i sami. Cilj je da odemo na Olimpijske Igre, i ne samo da odemo, već i da osvojimo nešto. Do tada imamo dva Svetska i jedno Evropsko prvenstvo da uradimo neke nove stvari koje su potrebne za osvajanje medalja. Sanja i Andrea znaju kako se osvajaju medalje i to će prenositi mlađim saigračicama. Cilj je i sabrati sve vrhunske igrače, ali kod nas postoji uvek ono ALI, koje ćemo pokušati da izbrišemo ovog puta. Ne želim da otvaramo sve karte. Imam maksimalno poverenje u ove devojke sa spiska. Nadam se da će ga opravdati svojim igrama i ponašanjem prema najdražem dresu i narodu koji voli rukomet - rekao je selektor i dodao:

- Ne precenjujemo, ni potcenjujemo nikoga. Dosta ekipa u današnjem rukometu igra na isti način. Spisak je napravljen da devojke mogu da igraju na više mesta. Cilj mi je da nešto novo prikažemo i pokušamo da iznenadimo protivnika, da oni razmišljaju o nama. Problem seniorskog rukometa je to da nema priprema. Odbojkaši imaju po 60 dana, a mi imamo te EHF nedelje i par dana pre velikih takmičenja. Nema puno rada, zato je potrebna maksimalna koncentracija devojaka koje su iskusne i igraju u ozbiljnim sredinama. Da se brzo prešaltaju na klub kada odu odavde, a na reprezentaciju kada su tu. 
Različiti su sistemi rada, drugačiji zahtevi. 

Posle dve i po godine, reprezentativni dres će obući i Andrea Lekić:

- Moj osmeh sve govori. Teško je objasniti koliko smo srećne i zadovoljne što smo na ovom mestu - u rukometnoj kući. Voleo bih da ove slike koje krase prostorije zamenimo nekim novim, lepšim. Svima je cilj isti. Želimo vrhunske rezultate. Iskreno se radujem upoznavanju sa novim selektorom. Nadam se plodnom periodu u narednim godinama. Olimpijske igre bile bi kruna karijere. Taj niz takmičenja koja sledi bi trebali da iskoristimo i donesemo sreću i nama, i celoj Srbiji. Šta je bilo, bilo je. Razmišljamo samo o onome što sledi.

Sanja Damnjanović, takođe zna kako se osvajaju medalje:

- Imamo puno prijateljskih utakmica pre Italijanki što me raduje, jer ćemo imati vremena da se uigramo. Favoriti smo u kvalifikacijama, ali bez obzira na sve, to vreme treba iskoristiti na što bolji način. Rado smo se odazvale pozivu. Na prošlost ne gledamo. Gotovo da sam i zaboravila sve ružno što se desilo.

Tamara Georgijev, levi bek:

- Drago mi je što će mi trener biti Ljuba Obradović koga izuzetno cenim i poštujem. Imaćemo šansu, i mi mlađe, da budemo na bilbordu, kao ove starije igračice. Nemamo čega da se plašimo protiv Italijanki. Apsolutni smo favoriti.

Reprezentacija će 31. maja i prvog juna odigrati dvomeč sa selekcijom Crne Gore nakon čega sledi put u Sloveniju na dvomeč sa domaćinom četvrtog i petog juna. Tamo će najbolje srpske rukometašice ostati na mini pripremama sve do prvog meča sa Italijankama u Padovi 10. juna. 

Drugi meč je na programu u Nišu 14. juna. Reprezentacija Srbije junsko okupljanje završiće prijateljskom utakmicom sa Hrvatskom u Virovitici 16. juna.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online