Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.12.2016.
16:52
Vestionline, Tanjug A

Dragica Đurić: Daleko je finale

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Dragica Đurić rekla je danas da je plasmanom u drugi krug prvenstva Evrope ispunjen glavni cilj, ali da se na tome neće zaustaviti uoči borbe sa domaćinom Švedskom za četiri boda u narednoj fazi.

Reuters
Dragica Đurić slavi sa svojim izabranicama

- Devojke su proslavile dve pobede u svlačionici, što je i viđeno na socijalnim mrežama. Novi je dan, sve misli su okrenute ka Šveđankama. Osnovni cilj je ispunjen, on podrazumeva i plasman u prvi šešir u žrebu kvalifikacija za naredno Svetsko prvenstvo u Nemačkoj, ali po svemu viđenom, srpske reprezentativke nemaju razloga da stanu na tome - rekla je Đurić za sajt RSS.

Đurić ne želi euforiju zbog trijumfa nad Slovenijom i vicešampionom Evrope Španijom.

- Moramo da budemo realni. Čujem i vidim komentare "idemo u finale", a to je tako daleko, do takvog podviga se mora pobediti mnogo teških utakmica. Stalo nam je da odigramo kvalitetnu utakmicu protiv Švedske, ako mislimo da pobedimo moramo da budemo odlični u odbrani i napadu - poručila je Đurić.

Ona ne misli da će domaću selekciju uzdrmati poraz od autsajdera Slovenije u prošlom kolu.

- Sigurno da im nije prijao poraz, ali poznavajući njihov mentalitet ne bi trebalo da ih poremeti. Sa druge strane, ne razloga ni da mi odigramo ispod nivoa, u pobedničkom smo pohodu i ako nam se pruži šansa, pokušaćemo da pobedimo pred 7.000 njihovih navijača. To će biti pravi izazov - navela je Đurić.

Srednji bek Srbije Tamara Georgijev veruje u novu pobedu i maksimalan učinak posle prve faze.

- Ne želimo da se zadovoljimo, idemo dalje da se borimo. Ulazimo hrabro u meč sa domacinom, pobeda bi puno značila i bili bismo bliže nekim velikim ostvarenjima. Leže nam skandinavske zemlje, imamo šansu. Ako zaustavimo Gulden pobedićemo sigurno - rekla je Georgijev.

Njena saigračica Marija Obradović smatra da su prethodna dva rezultata očekivana.

- Imamo kvalitetnu ekipu i naše samopouzdanje raste iz meča u meč. Pravi smo kolektiv, kao debitant se jako lepo osećam u timu. Ostvarilo se nešto što sam dugo žzelela. Verujemo u naš kvalitet, a ostaje da svi poveruju u nas. Očekujem da pobedimo i Švedsku - zaključila je Obradović.

Utakmica 3. kola A grupe EP između Srbije i Švedske igra se sutra od 20.45 u Stokholmu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online