Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 14.05.2018.
09:05
Vestionline A

Srpski miks pištoljem "pogodio" srebro na Svetskom kupu u Fort Beningu

Srpski strelci su se okitili novom srebrnom medaljom na Svetskom kupu u Fort Beningu (SAD). Tandem Zorana Arunović i Damir Mikec osvojio je drugo mesto u takmičenju mikseva vazdušnim pištoljem, napravivši tako korak napred u odnosu na prethodni SK u Čangvonu, kada je bio treći.

Streljački savez Srbije

 

Odličje srpskog mešovitog para je treća medalja za naš tim na, danas završenom, turniru. Prethodne dve, takođe srebrne, izborila je Zorana Arunović, vazdušnim i malokalibarskim sportskim pištoljem.

U finalu je gađao i drugi srpski par pištoljem Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić i zauzeo peto mesto.

Poslednjeg dana trećeg Svetskog kupa u sezoni na programu je bilo i takmičenje mikseva vazdušnom puškom. Srpski parovi ovaj put nisu uspeli da stignu do finala. Andrea Arsović i Milutin Stefanović su osvojili 12. mesto u konkurenciji 38 parova. Marija Malić i Lazar Kovačević su „upisali“ samo jedan deseti deo kruga manje od Arsovićeve i Stefanovića i zauzeli 13. poziciju.

Arunovićeva i Mikec su u u nadmetanju 22 tima vazdušnim pištoljem, u finale (među 5 najboljih) ušli kao prvi u kvalifikacijama sa 772 kruga. Tim Srbija 2 je do finala došao sa petog mesta sa 766 krugova, koliko su zabeležile i dve ekipe Vijetnama. Bobana Momčilović Veličković i Dimitrije Grgić su prošli dalje zbog većeg broja "hitova“ (unutrašnjih centara), a Vijetnamci su ostali pred vratima finala na šestom i sedmom mestu.

Svetski kup Fort Bening 2018, peti dan

Vazdušni pištolj, miks: 1. Španija (Sonja Franke/Pablo Karera) 479,0, 2. Srbija 1 (Zorana Arunović/Damir Mikec) 477,5, 3. Grčka (Ana Korakaki/Dionisios Korakakis) 416,7, 4. SAD 1 (Aleksis Lagan/Nikolaus Mourer) 372,8, 5. Srbija 2 (Bobana Momčilović Veličković/Dimitrije Grgić) 332,0. Kvalifikacije: 1. Srbija 1 772, 2. Španija 769, 3. SAD 768... 5. Srbija 2 766... Ukupno 22 para. Za finale (među pet najboljih)766 krugova (26 centara).

Streljački savez Srbije

Zlato u nadmetanju mikseva pištoljem je osvojio par iskusnih španskih takmičara Sonja Franke/Pablo Karera, koji su u finišu nadmetanja prestigli srpski tandem. Treći je bio sastav Grčke, u kome je uz Anu Korakaki, jednog od najboljih strelaca današnjice, gađao njen brat Dionisos Korakakis. Četvrta pozicija pripala je timu SAD . Inače, Arunovićeva i Ana Korakaki su jedine takmičarke koje su na trećem turniru SK osvojile medalje u sve tri discipline. Grkinja je bila prva vazdušnim, a treća malokalibarskim pištoljem.

Trener reprezentacije Goran Mikec je visoko ocenio učinak srpskih miks parova pištoljem:

- U kvalifikacijama su pokazali da smo jedna od samo nekoliko zemalja na svetu koja ima kvalitet za dva mešovita para u finalu velikog takmičenja. Nedostajalo nam je malo sportske sreće da osvojimo i dve medalje u finalu, ali smo vrlo zadovoljni i srebrom, kao i kontinuitetom osvajanja odličja. Na prethodnom Svetskom kupu Zorana i Damir su osvojili prvu medalju u miksu vazdušnim pištoljem u ovom takmičenju u istoriji srpskog streljaštva. Sledeći Svetski kup je već za osam dana u Minhenu, a taj turnir je, što se miksa tiče, posebno bitan. Minhen će biti poslednja velika provera pred Svetsko prvenstvo u Čangvonu, s obzirom da mešoviti parovi nisu na programu Mediteranskih igara koje nas očekuju u junu. Nastavljamo pripreme po planu i očekujemo još bolje plasmane i rezultate.

U kvalifikacijama mešovitih parova vazdušnom puškom zablistao je kineski miks Ruožu Žao/Haoran Jang, koji su pogodili 842,0 kruga i „debelo“ nadmašili dosadašnji svetski rekord tima Rusije (Darija Vdovina/Vladimir Maslenjikov) – 838,7. U finale (među pet najboljih) vodio je rezultat 833,1 krug. Arsovićeva i Stefanović su pogodili 830,6, a Malićeva i Kovačević 830,5 krugova.

Vazdušna puška, miks, kvalifikacije: 1. Kina 1 (Ruožu Žao/Haoran Jang) 842,0 (svetski rekord), 2. SAD 1 (Virdžinija Trešer/ Demnster Kristenson) 835,7, 3. Norveška 1 (Žanet Duestad/Henrik Larsen) 834,8… 12. Srbija 1 (Andrea Arsović/Milutin Stefanović) 830,6, 13. Srbija 2 (Marija Malić/Lazar Kovačević) 830,5… Ukupno 38 parova. Za finale (peto mesto) 833,1.

­

Streljački savez Srbije

-Naš prvi miks puškom nije bio na svom nivou. Milutin Stefanović još nije dostigao vrhunac forme vazdušnom puškom, a Andreu Arsović je stigao umor, jer je ovo bio njen peti izlazak na vatrenu liniju za redom, posle dva učešća u kvalifikacijama i finalima u pojedinačnim disciplinama. Ipak, i dalje verujem u njih, imamo dosta vremena za popravljanje forme. Mladi miks Marija Malić i Lazar Kovačević je bio sasvim solidan, s obzirom da su prvi put nastupili u paru – istakao je Dragan Donević, šef stručnog štaba i selektor za pušku.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online