Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 13.05.2018.
10:04
Vestionline A

Sportske igre mladih Srbije: Zlatibor pun pogodak

I Zlatibor je osetio čaroliju radosti i prijateljstva. Sportske igre mladih i svečano su otvorene na Kraljevom trgu pred velikim brojem građana i mališana. Igre su otvorili Ivana Jovanović predsednica SIM Srbije i Milan Stamatović, prvi čovek opštine Čajetina, uz prisustvo velikog broja sportskih radnika.

SIM Srbije
Deca se na Zlatiboru osećaju kao kod svoje kuće

- Sama činjenica da je u jednoj maloj opštini kao što je Čajetina došao ovoliki broj dece govori da su organizatori napravili pravu stvar a mi kao domaćini smo se potrudili da stvorimo sve uslove kako bi se deca osećala kao kod svoje kuće. Poručio sam deci da bi osnovni motiv njihovog bavljenja sportom trebalo da bude zdrav način života i druženje, a ne novac - rekao je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina.

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije se zahvalila opštini Čajetina na pomoći u organizaciji ovog sportskog događaja, dodavši da je "uvek lepo biti na Zlatiboru a posebno danas, imajući u vidu ovaj karavan radosti i prijateljstva mladih".

- Veliko interesovanje dece samo po sebi govori da se o Igrama čuje i da se Igre vole. Zadovoljni smo saradnjom sa predstavnicima lokalne samouprave Čajetine i drago mi je da su prepoznali ono što mi želimo da radimo imajući u vidu da je ovde prioritet drugarstvo kroz sport. Priključili su se gradovima Kikindi, Sremskoj Mitrovici i Petrovcu na Mlavi, u kojima su rukovodeći ljudi u gradu prepoznali veličinu Igara i koliko je ovo velika stvar za decu. Kod nas pobeda nije prioritet, ona je sastavni deo svega, od osmeha, radosti, takmičenja do sticanja novih prijateljstava. Pobednici ostaruju put u Beograd, na veliko državno finale, gde će se besplatno družiti sa vršnjacima iz cele Srbije - istakla je Ivana Jovanović.

SIM Srbije
Predsednica SIM Srbije Ivana Jovanović i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović

Svi zainteresovani osnovci (2003. godište i mlađi) nadmetaće se u šest sportskih disciplina - malom fudbalu, ženskoj odbojci, uličnom basketu, stonom tenisu, šahu a posebno nadmetanje namenjeno je deci i 2007. godišta i mlađih u igri "Između dve vatre". Tokom juna će na Zlatiboru još biti održana nadmetanja u odbojci na pesku i tenisu.

Vrednost projekta Igara takođe su prepoznale mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona tako i Evrope. Sportske igre mladih podržava: Vlada Republike Srbije, Evropski parlament, Vlada Ruske Federacije, Međunarodni olimpijski komitet, Svetska fudbalska federacija, Premijer liga Engleske, Svetska rukometna federacija i mnogi drugi... Manifestacija je regionalnog nivoa i veoma je važna. Ovo nije obično takmičenje dece, već spajanje dece regiona.

SIM Srbije
Sportske igre mladih Srbije na Zlatiboru

A Sportske igre mladih pridružuju se i Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u zaštiti dece i mladih od nasilja i razvijanju pozitivnog sistema vrednosti. U 2018.godini Karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara održaće se u 20 gradova na teritoriji Republike Srbije.

U još 20 mesta održaće se turniri u malom fudbalu Koka Kola Kup Srbije 2018. a u još 20 mesta u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije, organizuju se promotivne aktivnosti i takmičenje u atletici i između dve vatre.

Svečano otvaranje Sportskih igara mladih za region zakazano je za 25.maj u 10 časova, na Centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online