Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 30.04.2018.
12:31
Tanjug, Vestionline A

Beogradski maraton: Branković urušava Beograd i Srbiju!

Beogradski maraton optužio je danas direktora Atletskog saveza Srbije Slobodana Brankovića da lažima urušava i šteti gradu Beogradu, maratonu i čitavoj zemlji obmanjivanjem javnosti.

Tanjug
 

- Gomila laži i manipulacija koje Slobodan Branković, direktor ASS, u kontinuitetu iznosi o Beogradskom maratonu, najvećem tradicionalnom sportskom događaju u našoj zemlji, koji je pre nedelju dana imao svoje najbolje 31. izdanje, obavezuje nas na objektivno informisanje javnosti i traganje za istinom. Branković ne podnosi ulične trke, ne podnosi dugoprugaše i maratonce, posebno naše. On to i ne krije, on se time ponosi. Branković ne podnosi maraton i atletsku disciplinu koja je sinonim za njegov - atletski sport - navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da postoji dobar razlog zašto Branković na Novom Beogradu želi da organizuje najbrži maraton na svetu.

- Sada je već više nego očigledno jasno zašto Branković sve ove godine intenzivno sapliće, degradira, urušava ga i čini ogromnu štetu Beogradskom maratonu, ali i Gradu i Republici Srbiji, događaju koji je preživeo dugogodišnje sankcije protiv naše zemlje, rat i bombardovanje, ekonomske i društvene krize, različite otimače pod raznim zastavama.

Branković ne može da izbriše događaj koji nemerljivo doprinosi promociji Srbije i Beograda u svetu i koji okuplja na desetine hiljada građana, poručuju iz Beogradskog maratona.

- Događaj koji je povod za dolazak hiljada stranaca iz čitavog sveta u naš glavni grad, platforma za nebrojene humanitarne i zdravstvene kampanje, koji nema pandana u regionu... Događaj od posebnog značaja za Grad Beograd.

Upitali su i Brankovića sa kojim srpskim državljaninom, zaposlenim u Evropsku atletsku federaciju, dogovara dolazak najbržih maratonaca sveta.

- Ko će da organizuje taj fantomski "Serbia open / Serbia city" maraton na Novom Beogradu? Da li će taj izvođač radova sa kojim se Branković dogovara da bude neko podobno, interesno povezano privatno preduzeće koje nikada do sada ništa ni slično nije uradilo? Da li Branković zna, na samo šest meseci od najavljenog događaja, koliko će da košta i ko će da plati taj neodržani, neprovereni, nedokazani, a već najskuplji maraton u istoriji Srbije? Da li je objavio koliko će srpski sport da košta taj besmisleni, tuđim (našim) novcem plaćeni eksperiment?.

Postavlja se i pitanje da li se novembarski maration nalazi u bilo kojem evropskom ili svetskom kalendaru, ima li sertifikat za bezbednost Evropske atletike i licencu.

- Da li Branković zna koliko se maratona godišnje organizuje u Njujorku, Čikagu, Londonu, Berlinu, Parizu, Pragu, Budimpešti, Ljubljani, Zagrebu, Skoplju? Naravno, samo jedan godišnje - iako bi mnogi mogli da naprave pet, a Branković bi svojim nakaradnim shvatanjima da izvrgne ruglu sve ono što su svi organizatori i gradovi do sada velikim trudom decenijama stvarali.

Zaključuje se da je Branković ostao dužan nekoliko stotina hiljada evra atletičarima i menadžerima posle zabranjenog atletskog mitinga "Artur Takač", čiji je bio direktor, a da postoje dugovi i sa prvenstva Evrope za juniore u Novom Sadu (2009), u Beogradu za seniore u dvorani (2017), kao i sa Prvenstva Balkana u Novom Pazaru (2017).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online