Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.12.2017.
08:03
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 15. decembar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

EPA/SRDJAN SUKI
Saša Ilić u duelu sa Dejvidom Bekamom

Partizanovo evropsko proleće

15. decembra 2004. godine u poslednjem kolu grupe "E" Lige UEFA fudbaleri Partizana doživeli su u Engleskoj poraz od Midlsboroa od 3:0. Strelci za domaćine bili su Nemet u 9, Džob u 23. i Morison u 90. minutu. Međutim, crno-beli nisu nimalo tugovali posle ovog meča, pošto su još ranije – pobedom nad grčkom ekipom Egaleo u Beogradu (4:0) i remijima sa Lacijom u Rimu (2:2) i Viljarealom na svom stadionu (1:1) osigurali treće mesto u grupi (iza Engleza i Španaca) i tako postali prvi srpski klub posle Crvene zvezde 1992. godine koji će prezimiti u Evropi. Ovaj uspeh nadovezao se na istorijski podvig Partizana ostvaren godinu dana ranije, kad je igrao u Ligi šampiona.

Alan Simonsen

15. decembra 1952. godine rođen je Alan Simonsen, legendarni danski fudbaler, koji je 1977. proglašen za fudbalera godine u Evropi. Tokom karijere osvojio je 12 klupskih trofeja, uključujući tri uzastopne titule Bundeslige sa Borusijom iz Menhengladbaha, sa kojom je igrao i finale Kupa šampiona i dva puta osvajao Kup UEFA, drugi put 1979. godine pobedivši u finalu našu Crvenu zvezdu. Upravo je on bio strelac pobedonosnog pogotka za 1:0 u revanš meču, i to iz jedanaesterca za koji navijači Zvezde i danas kažu da ga je italijanski sudija Mikeloti neopravdano dosudio. Simonsen je kao član Barselone osvojio Kup Španije i Kup kupova 1982. kad je ušao u istoriju evropskog klupskog fudbala, kao prvi i jedini igrač koji je postizao golove u finalima sva tri ondašnja evropska kupa – u Kupu šampiona, Kupu kupova i Kupu UEFA. Kasnije se posvetio trenerskom pozivu, pa je jedno vreme bio selektor reprezentacija Farskih Ostrva i Luksemburga.

Jugoslavija - Vels 4:4

Na današnji dan 1982. godine na stadionu Budućnosti pod Goricom fudbalska reprezentacija Jugoslavije nije uspela da savlada Vels... Bila je to jedna od najčudnijih utakmica u doba selektora Veselinovića, prepuna golova, preokreta, uzbuđenja... Danima posle FSJ je trpeo kritike što je za poprište ovog deula izabran teren na kome su se od blata fudbaleri jedva kretali. Ipak, postignuto je čak osam golova! Flin je borbene goste doveo u vođstvo u 6, a Zvezdan Cvetković je deset minuta kasnije izjednačio. Golovima Živkovića u 19. i Kranjčara u 37. Jugoslavija je povela sa 3:1, ali Vels se nije predavao - čuveni Jan Raš je u 39. smanjio na 3:2, Ješić u 66. povećao na 4:2, ali onda – Džons u 69. i Džejms u 79. minutu iz podgoričke kaljuge iskopali su zlatan bod za Vels.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online