Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 15.11.2017.
08:00
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 15. novembar

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

M. Todorović
Ivan Ćurković branio je gol Partizana u 47. večitom derbiju pre 47 godina

Zvezda - Partizan 1:2

15. novembra 1970. godine u 47. večitom derbiju Partizan je nadigrao Zvezdu na "Marakani" – 2:1, zahvaljujući pre svega činjenici da je načinio manje grešaka, ali i tome da je u svojim redovima imao izuzetno inspirisanog Boru Đorđevića, koji je prikazao jednu od najboljih igara u svojoj karijeri. Upravo posle njegove akcije sa Vukotićem crno-beli su poveli golom Bjekovića u 25. minutu. Deset minuta kasnije Zvezda je izjednačila golom Filipovića, koji je u skoku nadvisio i golmana Ćurkovića, ali to je bilo sve što je domaćin pokazao. I, kad se činilo da će sudija Mladenović odsvirati kraj ove više žustre nego kvalitetne utakmice, Partizan je postigao pobedonosni gol. Opet je mrežu Dujkovića zatresao Bjeković, I to posle greške Zvezdinog golmana koji je posle šuta Antića sa 40 metara loptu odbio pravo na nogu centarforu večitog rivala.

Krojfov debi za Ajaks

15. novembra 1964. godine za Ajaks iz Amsterdama debitovao je Johan Krojf, koga mnogi stručnjaci i danas smatraju najvećim evropskim fudbalerom svih vremena. Na vrhuncu moći bio je početkom sedamdesetih kad je sa amsterdamskim klubom dve godine uzastopno bio prvak Evrope, a kao kapiten repezentacije Holandije stigao do finala SP 1974. u Nemačkoj. Za u to vreme najveći transfer na svetu prešao je u Barselonu, kojoj je tek kao trener doneo prvu evropsku titulu 1992. godine i to na londonskom "Vembliju", gde se prethodno kao igrač Ajaksa prvi put popeo na krov Starog kontinenta. Njegovo ime sinonim je za "totalni fudbal" i dres sa brojem 14 na leđima. Sa glavne fudbalske scene povukao se početkom devedesetih, pošto su mu ugrađena dva baj-pasa. Preminuo je pre godinu i po dana u Barseloni.

Italija - Jugoslavija 2:0

15. novembra 1980. godine, posle pobeda nad Luksemburgom i Danskom, usledio je prvi (i jedini) poraz plavih u kvalifikacijama za SP '82, I to u Torinu od Italije. Selektor Miljanić je zbog povreda izveo prinudni, šarenolik sastav, pa je u tako važnoj utakmici uveo i četvoricu debitanata – Krmpotića, Simonovića, M. Petrovića i Šalova. Sem prečke Šljiva iz slobodnog udarca plavi nisu imali nijednu šansu, a "azuri" su golovima Kabrinija iz penala u 40. i Kontija u 75. stigli do pobede od 2:0.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online