Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 01.06.2017.
11:11
O. Đoković - Vesti A

"Vesti" u Parizu: Na Rolan Garosu nema pipanja

Zamislite lepo vaspitanog tenisera (a tenis je, navodno, sport višeg staleža) mladog Nemca ruskog porekla Aleksandera Zvereva, koji je posle poraza od znatno slabije rangiranog Španca Fernanda Verdaska (4:6, 6:3, 4:6, 2:6) i javno istakao:

Reuters

- Igrao sam kao g...o! U Rimu, na mastersu 1000, bio sam veličanstven, ovde nisam.

Tako se opisao zvanično jedan od najvećih talenata današnjice koji je u rimskom finalu dobio našeg Novaka. I šta će 20-godišnji Zverev - ode da traži travnati teren, Vimbldon ga željno čeka.

Ali, domaćine je oduševio Gael Monfis. Prozvaše ga "srećni čovek", posle dugih posnih meseci i povreda, evo, ostvario je svoju 400. pobedu na ATP turu - 6:4, 7:5, 6:0 protiv Dastina Brauna iz Nemačke. Taj Monfis je garav "kao tunel", a igračkim mozgom blistav, veseljak... Poput najvrsnijih fudbalskih golmana po terenu se baca panterskim skokovima, a evo i jednog opažanja stalnog aktera Rolan Garosa:

- Uvek bih kupio ulaznicu da gledam Monfisa!

To je nedavno rekao Novak Đoković, a on zna šta vredi.

Rolan Garos prostire se na 8,6 hektara, 18 je crvenih šljakastih terena na kojima se igraju mečevi, a odgleda ih nekoliko desetina hiljada gledalaca. Muka je kad kiša pada, srećom, ove godine mogu svi da se opuste. Ali, eto i tu važnih upozorenja. Kao: "Čuvajte se sunca, provocira rak kože". Pobogu, ko na Rolan Garosu da misli na rak?! Sunce ujutro krene s jedne strane, pa šeta li šeta, do svog zalaska obiđe sve terene.

Pola publike, posebno razgolićene pripadnice nežnijeg pola, već su uspele da se rakovski zacrvene. A najugodnije je gledanje, pardon, sunčanje, na rolangarovskom Trgu musketara. Postavili organizatori ligeštule, doneli velike jastuke, svi okrenuti prema džinovskom ekranu, pa dok jedni uživaju u tenisu, drugi slatko dremuckaju. Da bi se ušlo na kompleks Rolan Garosa, iz godine u godinu su obimnije i drastičnije kontrole. Upravo je uvedena i treća glavna barijera pred kojom se, zbog dugog čekanja, treba naoružati golemim dozama strpljenja, na šta na red dođe, takođe, obavezna pregled-kontrola na jednom od 13 ulaza. Flaše se ne smeju unositi, konzerve, sprejevi, štapovi, mnogošta, a naravno, po restoranima i prodavnicama novac se može nemilosrdno trošiti.

Evo još jednog zanimljivog detalja. Direkcija Rolan Garos turnira savesno sledi svoje opredelenje: "Budi pristojan ili - adio". Upravo to na svojoj koži osetio je mladi francuski teniser Makim Amu. Bilo je ovako:

Intervjuiše ga, snimak ide uživo, izveštač "Eurosporta", postavlja pitanje tamnoputom Makimu, a on navali da je ljubi, grli, steže oko vrata, ruku spušta niže, na grudi, pa opet ljubi, ljubi... Devojka se opire, jedva "živu glavu izvukla". I Direkcija momentalno presudila: mladom Makimu, zbog nedoličnog ponašanja prema novinarki, oduzeta akreditacija do kraja Rolan Garosa!

Pedagoški, zar ne?
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online