Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.05.2017.
08:00
Vestionline A

Vestionline sportski vremeplov za 29. maj

"Vestionline sportski vremeplov" je rubrika kojom ćemo u formi "dogodilo se na današnji dan" podsetiti na neke značajne datume - rođenja poznatih sportista, osnivanja klubova, velike utakmice... svakog kalendarskog dana u godini.

youtube.com/aldrasko
Najveći uspeh srpskog i jugoslovenskog fudbala - Zvezdina titula KEŠ osvojena u sezoni 1990/91

Zvezdina noć u Bariju

29. maj 1991. godine zlatnim slovima je upisan u istoriju Crvene zvezde i srpskog fudbala. Te večeri najslavnija generacija crveno-belih ostvarila je snove svih prethodnih generacija kluba osvojivši "srebrnu amforu" Kupa šampiona. Zvezda je to uspela pošto je u finalu odigranom na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju savladala marsejski Olimpik boljim izvođenjem jedanaesteraca. Posle 120 minuta igre mreže su mirovale, golman Stevan Stojanović je odbranio penal Amorosu, a Prosinečki, Binić, Belodedić, Mihajlović i Pančev savladali su francuskog golmana Olmetu - za 5:3 i veliko slavlje. Crveno-bele je do evropskog prestola vodio trener Ljupko Petrović, a u finalu su igrali Stojanović, Jugović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Najdoski, Prosinečki, Pančev, Savićević (Stošić), Binić. 

Jugoslavija - Nigerija 3:0

Na današnji dan 1998. godine u sklopu priprema za Svetsko prvenstvo u Francuskoj fudbalska reprezentacija Jugoslavije je pred oko 48.000 gledalaca na beogradskoj "Marakani" ugostila Nigeriju i savladala je ubedljivo sa 3:0. Na klupi nigerijskih "orlova" sedeo je naš stručnjak Bora Milutinović, koji je predvodio asove poput Oliseha, Vesta, Amokačija, Jekinija... i to je inspirisalo Stojkovića i ostale pulene selektora Santrača da prikažu sjajnu igru i - stignu do ubedljive pobede. "Plavi" su poveli golom Miloševića u 45. minutu, na 2:0 povisio je Mijatović u 61, a konačan rezultat postavio je Kovačević u 72. minutu. 

Nesrećni poraz u Amsterdamu

Ni treće učešće na olimpijskom turniru nije se posrećilo „belim orlovima", iako su 29. maja 1928. bili veoma blizu da preskoče prvu prepreku. Ipak, fudbalska reprezentacija Jugoslavije poražena je na OI u Amsterdamu od Portugalije – 1:2. Santoš je u 26. minutu našeg rivala doveo u vođstvo, izjednačio je Bonačić u 31, da bi bukvalno u poslednjim sekundama utakmice Silva postigao drugi gol i Jugoslovene poslao kući...

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online