Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.05.2017.
17:37
Vestionline, ASS A

Beograd zvanično kandidat za dvoransko Svetsko prvenstvo 2020.

Nakon najbolje organizovanog i najgledanijeg Evropskog atletskog prvenstva u dvorani koje je održano od 3. do 5.marta u Kombank Areni, Beograd se kandidovao za Svetsko prvenstvo u dvorani 2020.godine.

A. Stanković
Predsednik ASS Veselin Jevrosimović ozvaničio kandidaturu Beograda

U okviru četvrtog sportskog sabranja „Svete Srbije“ koje je u nedelju održano na Adi Ciganliji Atletski savez Srbije iskoristio je priliku da sa kandidaturom upozna građane. Ovaj događaj je zbog jedinstvenosti svog koncepta i dosadašnjeg uspeha od Grada Beograda dobio status „manifestacije od posebnog značaja za prestonicu Srbije“. Pravoslavno sportsko društvo (PSD) “Sveta Srbija“ je projekat Pravoslavnog sportskog udruženja ”Sveti Srb i ja” (PSUSS) koje je je osnovano s blagoslovom patrijarha Irineja.

Tokom celog dana vršena je promocija sporta, a glavna je bila kraljica sportova. Na centralnom terenu nadmetalo se preko stotinu dece, gde je bio postavljen poligon za skok uvis, 20m trčanje kao i Xbox atletske igre. Građani su imali priliku da vide zlatnu medalju Ivane Španović osvojenu na EP 2017, kao i sve najbolje fotografije sa događaja.

Prvi put predstavljen je logo SP 2020. godine, a sam događaj podržali su i naši najbolji atletičari. Osvajačica zlatne medalje sa EP 2017 Ivana Španović poslala je video poruku u kojoj je poručila: “Nadam se da će kandidatura grada Beograda biti najbolja i da će Beograd biti domaćin jednog svetskog spektakla, kao što je Svetsko prvenstvo u dvorani 2020. Ponovo ćemo zajedno uživati u Beogradu i stvarati nove stranice istorije kraljice sportova u Srbiji”.

Na samom događaju pridružio nam se naš najbolji bacač kugle, Asmir Kolašinac koji je uživao tokom druženja sa dečicom i iskoristio ovu priliku da kaže:

- Želeo bih da dobijem još jednu priliku da pred domaćom publikom osvojim medalju, mislim da će to biti idealna šansa. Zaslužili smo da budemo domaćini najboljim atletičarima sveta.

Svetsko prvenstvo u dvorani se 2018.godine održava u Birmingenu od 1. do 4.marta, a početkom decembra 2017.godine na sastanku odbora Svetske atletske federacije znaćemo gde će se održati 2020.godine.

Prisutnima su se obratili i predsednik Atletskog saveza Srbije, Veselin Jevrosimović, kao i direktor Slobodan Branković koji su poručili da će se svim silama boriti da dobijemo kandidaturu i da grad Beograd još jednom zasija u znaku kraljice sportova.

- Ovo je naša prva promocija u nizu. Sada zvanično možemo da kažemo da je Beograd kandidat za SP 2020. godine u dvorani, a pored sjajno organizovanog EP 2017.godine, ne sumnjam da ćemo i ovo uspeti da dobijemo. Konkurenti su nam Poljska i Turska, a konačnu odluku znaćemo krajem novembra - rekao je predsednik ASS.

- Nastavljamo sa nizom organizacije velikih atletskih takmičenja. Imamo ozbiljne kandidate, ali nadamo se da ćemo ipak mi biti ti koji ćemo biti domaćini najvećeg takmičenja ikada na našim prostorima. To će biti odlična prilika za promociju svih naših vrednosti, ne samo sporta, već i grada, kulture, znamenitosti - kaže Branković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online