Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 20.05.2017.
14:29
Vestionline A

Fotoreporter "Vesti" Miroslav Todorović dobitnik Majske nagrade

U Domu Narodne Skupštine u organizaciji Sportskog saveza Srbije u prisustvu velikog broja sportskih radnika i laureata dodeljene su Majske nagrade.

A. Čukić - Vesti
Nagrađeni Miroslav Todorović u društvu sa kolegama i fudbalskim trenerima (četvrti s leva)

Najveće društveno priznanje u oblasti sporta uručeno je najboljima, a među nagrađenima je i Fotoreporter "Vesti" Miroslav Todorović.

Naš Toša je rođen 29. aprila 1955. u Kruševcu. Posle osnovne, Srednju učiteljsku i Višu pedagošku školu završio je Aleksincu, a uz školovanje uspešan je bio i na fudbalskom terenu jer je igrao za aleksinački Napredak, Bor, Radnički iz Novog Beograda, BASK, Grafičar i PIM Beograd.

Punih 16 godina radio je kao učitelj u OŠ "Vlada Aksentijević" i odatle nosi nadimjak Uča. Ljubav prema sportu i fotografiji inspirisala ga je da počne da se bavi foto-reporterskim pozivom, Bio je saradnik "Tempa", "Ilustrovane politike", "Politike", specijalizovanog časopisa "Trener", a deceniju i po radio je kao ofiocijelni foto-reporter OSS.
Naš Toša je u "Vestima" već 23 godine.

Saradjivao je Toša sa mnogim  klubovima i savezima u Srbiji: KSS, FSS, a unazad dve decenije bio je urednik fotografije zvaničnog sajta FK Partizan. Bio je fotograf na Evropskim i Svetskim prvenstvima u košarci (Atina 1998, Istanbul 2001, Indijanopolis 2002, Stokholm 2003. i Beograd 2005), fudbalu (Francuska, Nemačka, Holandija i Belgija), odbojci (Beograd, Rim), rukometu (Slovenija, Beograd), vaterpolu (Beograd i Budimpešta), atletici (Beograd) i futsalu (Beograd). 

Svedok je velikog  broja utakmica Lige šampiona u fudbalu i košarci, Lige Evrope u fudbalu, Evrolige u košarci, Svetske lige u odbojci i vaterpolu...

Bio je i ranije nagrađivan - 1997. nagradom "Fotografija godine" USN Beograda, 2003. dobio je "Zlatni kadar" USN Srbije, 2004. bio je fotoreporte godine USN Srbije i Crne Gore. Najzad, dobitnik je i Majske nagrade - koja se dodeljuije samo jednom u životu.

A. Čukić - VestiManifestaciju je uveličala i srpska pevačica Jelena Tomašević otpevavši himnu "Bože pravde".

Tekvondoistkinja Tijana Bogdanović, atletičar Mihail Dudaš, vaterpolista Duško Pijetlović samo su neki od dobitnika ovogodišnje Majske nagrade, najvećeg društvenog priznanja u oblasti sporta. 

Ceremoniju dodele nagrada je otvorio predsednik SSS Aleksandar Šoštar, koji je konstatovao da je "iza nas veoma uspešna godina, pa s toga nije bilo lako odrediti kome će pripasti prestižna Majska nagrada. Mnogo je velikih rezultata postignuto, međutim uspeh u sportu nisu samo medalje i rekordi, već je mnogo toga urađeno i van olimpijskog sporta."

Velizar Đerić, nekadašnji ministar sporta SR Jugoslavije i aktuelni predsednik Asocijacije sport za sve Srbije dobitnik je nagrade za životno ovom prilikom je  izjavio da je "ova nagrada zasluga svih nas, od premijera i novoizabranog predsednika Aleksandra  Vučića, preko ministarstva, profesionalnog i olimpijskog sporta, do rekreativnih i kompanijskih aktivnosti koje Asocijacija sport za sve Srbije protežira u masovnom obliku". 

Majske nagrade 2017.

Sportista u olimpijskom sportu: Tijana Bogdanović, Mihail Dudaš, Duško Pijetlović

Sportski funkcioner: Ana Joković, Milorad Krivokapić, Slobodan Branković

Sportski stručnjak: Dragan Donević, Milorad Dokmanac, Neven Dondur

Sportista invalid: Laslo Šuranji

Sportista u neolimpijskoj disciplini: Saida Bukvić, Igor Kovačić

Sportska organizacija: OK Vojvodina

Sportski novinar-urednik: Goran Anđelković

Sportski novinar: Slobodan Krstović

Sportski fotoreporter: Miroslav Todorović

Granski sportski savez: Vazduhoplovni savez i Rvački savez

Pedagoški radnik: Milan Pašić

Životno delo: Velizar Đerić, Miomir Mrvaljević, Velimir Aleksić, Branislav Simić, Đorđe Perišić

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online