Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.05.2017.
14:23
Tanjug A

Srpski karatisti: Uspeh u Turskoj dokaz kontinuiteta

Reprezentativci Srbije u karateu osvajanjem četiri medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj napravili su ogroman uspeh i to je rezultat rada u kontinuitetu, izjavio je danas selektor Goran Šćepanović.

EPA/MAXIM SHIPENKOV
Marko Antić (desno) na jednom od prethodnih takmičenja

Na šampionatu u Kodžaeliju prvak Evrope postala je Jovana Preković u kategoriji do 61 kilograma, srebrom se okitio Marko Antić (do 60 kg), a bronzama Slobodan Bitevic (preko 84 kg) i Sanja Cvrkota (do 68 kg).

- Bio je veliki pritisak na nas, podmladio sam ekipu, sa pet debitanata i bili smo najmlađi na šampionatu Evrope. Na kraju se to isplatilo, ovo je veliki uspeh - rekao je Šćepanović na konferenciji za medije u prostorijama UNS-a.

On je podsetio da je su takvi rezultati plod velikog rada i kontinuiteta osvajanja medalja, što raduje pred narednu godinu kada će Srbija u Novom Sadu biti domaćin šampionata Evrope.

Šampionka Evrope Jovana Preković nije krila zadovoljstvo zbog trijumfa u Turskoj.

- Posle trećeg mesta u Monpeljeu sada sam došla do zlata. Imala sam pet jakih mečeva, u finalu sam celu borbu gubila, ali sam u poslednjoj sekundi slavila. Ponosna sam što sam sebe predstavila u pravom svetlu, ali i Karate federaciju i Srbiju. Ovo je za mene tek početak, trudiću se da ponovim titulu - istakla je Jovana Preković.

Članica Knjaza iz Aranđelovca je najavila visoke domete i na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

- Otvoren mi je put i verujem da ću nastaviti sa uspesima.

Kapiten reprezentacije Slobodan Bitević žali za zlatnom medaljom, iako priznaje da je zadovoljan nastupom na EP.

- Naš najveći uspeh je kontinuitet. Zadovoljan sam svojim nastupom, iako ostaje žal za zlatom. Znam da ne zvučim skromno, ali moje ambicije su najviše. Diskutabilna odluka sudija me je odvojila od borbe za zlato, kad je protivniku iz Turske dodeljen nožni poen - rekao je Bitević.

Osvajač srebra Marko Antić je naglasio da je novom medaljom dokazao da se nalazi u samom vrhu svetskog karatea, a bronzana Sanja Cvrkota da joj je uspeh u Turskoj možda i najznačajniji u karijeri, pre svega jer se vratila posle operacije kolena.

Nacionalni trener Roksanda Atanasova složila se sa ocenom da je u Kodžaeliju napravljen sjajan rezultat.

- Jako je bitno što je uspeh ostvaren u prvog godini pod okriljem Olimpijskog komiteta. Posle 14 godina i od Snežane Perić imamo zlatnu medalju, a ukupno četvrtu u istoriji i to govori o veličini rezultata. Nadam se da je ovo samo početak uspeha - zaključila je Atanasova, trener Prekovićeve, dodavši da presrećna što je napravila šampiona.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online