Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.01.2017.
11:33
Vestionline A

Ovi srpski sportisti su obeležili 2016!

Protekla godina bila je najuspešnija u istoriji Srbije. Na Olimpijakism igrama u Riju, naša zemlja je ostvarila rekordnih osam medalja (dva zlatna, četitri srebrna i dva bronzana odličja). Srbija je i dalje najbolja u kolektivnim sportovima. U Riju su sve četiri selekcije uspele da osvoje odličje, što ne može da se pohvali nijedna zemlja na svetu.

Ovo su, po nama, petoro srpskih sportista koji su obeležili 2016. godinu!

N. Đurović
Srpski bombarder: Filip Filipović

1. FILIP FILIPOVIĆ - Najbolji srpski vaterpolista imao je sezonu iz snova. Sa "delfinima" je osvojio sve što je moglo da se osvoji. Srbija je u 2016. godini odbranila krunu evropskog šampiona i po prvi put postala olimpijski prvak. Popularni Fića bio je MVP olimpijskog turnira. Kada nije išlo četu Dejana Savića u prvoj nedelji Rija, tu je bio Filipović da golovima probudi uspavane "delfine". Sa Pro Rekom je osvojio sve osim Lige šampiona. U izbori Olimpijskog komiteta Srbije izabran je za sportistu godine. Tek su mu 29 godina, pa ćemo još dugo da uživamo u majstorijama srpskog bombardera u bazenu.

Tanjug
Zlatni Davor Štefanek zablistao na Olimpijskim igrama u Riju

2. DAVOR ŠTEFANEK - Zasijao je Subotičanin u Riju, doneo je Srbiji prvu medalju i to zlatnog sjaja. Naš rvač postao je olimpijski šampion i uneo vetar u leđa ostalim srpskim sportistima koji su zablistali u drugoj nedelji Olimpijskih igara. Klicali su prošlog leta Davoru, koji je postao idol mladih, preko noći je postao zvezda. Imao je trnovit put do trona, momak koji se godinama borio sa epilepsijom, uspeo je snagom volje da stigne do zvezdanih visina.

Reuters
Kompletirao sve Grend slem titule u 2016. godini: Novak Đoković

3. NOVAK ĐOKOVIĆ - Srpski as nije imao sezonu kao 2015. godine, ali je i dalje veliki šampion. U prvom delu godine je briljirao, odbranio titule na Australlijan openu i Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, a onda je stigla kruna sezone, toliko željeni Rolan Garos i kompetiranje svih Grend slem kruna. U drugom delu sezone je pao, dozvolio Endiju Mareju da ga prestigne na teniskom tronu, ali biće dana za megdana. Ostaje žal pre svega za Olimpijskim igrama u Riju, kada je poražen od Huana Martina del Potra već u prvom kolu.

Reuters
Zlato u Amsterdamu i bronza u Riju: Ivana Španović

4. IVANA ŠPANOVIĆ - Najbolja srpska sportistkinja imala je najbolju godinu u karijeri. Oborila je lični rekord, osvojila zlato na Evropskom prvenstvu u Amsterdamu i bronzu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. Kolika je velika šampionka govore i suze u Riju jer nije bila zadovoljna trećim mestom. Osvojila je i ubedljivo Dijamantsku ligu u skoku u dalj. Lepa Zrenjaninka pleni i van stadiona lepotom.

A. Čukić
Košarkaški Mozart: Miloš Teodosić, srebro u Riju i titula šampiona Evrope sa CSKA iz Moskve

5. MILOŠ TEODOSIĆ - Srpski košarkaški maestro vodio je "orlove" do srebra na Olimpijskim igrama u Riju i novog obračuna sa američkim "alama" iz NBA. Teo je magičnim asistencijama zaludeo sve u Riju. Igra u životnoj formi, a osim uspeha sa reprezentacijom konačno je stigao do krune šampiona Evrope sa CSKA iz Moskve.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online