Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 01.03.2013.
16:41
Vestionline, Beta A

VSS smenio predsednika Velibora Sovrovića

Vaterpolo savez Srbije (VSS) smenio je na današnjoj sednici Skupštine predsednika Velibora Sovrovića, objavljeno je na sajtu te organizacije.

Smenjen - Velibor Sovrović

Kako se navodi, za Sovrovićevu smenu glasala su 25 delegata, dok je njih četvoro bilo uzdržano.

"Odluka je doneta posle rasprave u kojoj su pored predsednika Sovrovića učestvovali Petar Đukić, Igor Milanović, Miodrag Perišić, Igor Gočanin i Miloš Saković", piše na zvaničnom sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

Na Skupštini je iznet podatak da VSS duguje 1,2 miliona evra, a kako piše, "zamereno da se trošilo prekomerno, bez podloge, da su klubovi zanemareni, da stručni savet nije radio kako treba...".

"Sovrović je podsetio na smanjen priliv sredstava od države u odnosu na 2007. i 2008, da su igrači bili maksimalno korektni i da su pristali na prolongiranje isplate duga, te da je savez učinio dosta u pomoći klubovima, mada po Zakonu o sportu budžetska sredstva ne smeju da budu korišćena za račun klubova", piše na sajtu.

Posle toga Sovrović je predlog o poverenju stavio na glasanje i smenjen je ubedljivom većinom, a poverenje je jednoglasno izglasano generalnom sekretaru VSS Marku Stefanoviću.

Odlučeno je da koordinaciono telo pripremi sledeću sednicu Skupštine koja bi trebalo da bude održana krajem marta.

Sovrović: Ne osećam se ni malo poraženim

 

Dosadašnji predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović rekao je posle današnje smene sa te funkcije da je srećan što je ostavio izuzetan trag tokom prethodnih sedam i po godina na tom mestu i da se ne oseća poraženim.

 

"Srechan ssam ssto sam ostavio izuzetan trag u radu Vaterpolo saveza Srbije u prethodnih sedam i po godina i ne osecham se ni malo porazzenim", rekao je Sovrovich agenciji Beta i dodao:

"Očekivao sam smenu, zato što sam se našao u kuhinji u kojoj se kuva od strane zajednice ligaša i klubova koji su bili zainteresovani da dođu u poziciju da upravljaju savezom i novcem", naveo je Sovrović.

 

Prema njegovim rečima, smena je vid pravnog nasilja.

 

"To što ja smatram da je to vid pravnog nasilja, to je moje privatno pravo. Hteo sam da zaštitim integritet VSS i odem na način kako su oni to zahtevali. A zašto? Zato što kada postoji ideja da neko nekoga smeni onda nisam hteo da Savez ostavim bez rešenja", kazao je Sovrović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online