Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 10.04.2018.
07:11
A. Stanković - Vesti A

Tijana Malešević za "Vesti": Užička škola za vrh Evrope

Vetar duva, Đetinja talasa, užička je odbojkaška klasa... Dve sjajne učenice čuvene škole odbojke ovih dana kreću za Rumuniju - Tijana Malešević i Nataša Krsmanović završile su sezonu u turskom Seramiksanu, pozdravile se sa gazdama ovog malog kluba i dojučerašnjim saigračicama i stavljaju se na raspolaganje treneru koji je bio sinonim za šampionske dane njihovog Jedinstva - Darku Zakoču. Jer, "zakon" Zakoč sada predvodi Albu Blaž, koja će 5. i 6. maja praktično biti domaćin fajnal-fora CEV Lige šampiona! Rumunski šampion na krilima srpske strategije i veštine stigao je do završnice elitnog takmičenja i preko Galatasaraja pokušaće da se probije i u finale. Ukoliko u tome uspe, ko zna, u jednom meču sa italijanskim Koneljijanom ili braniocem titule, strašnim Vakifbankom - ništa nije nemoguće! Zato Zakoč u pomoć poziva njegove Užičanke.

EPA/MICHAEL REYNOLDS
Igračica za velika dela: Tijana Malešević

Tijanu Malešević smo pronašli u njenom Užicu gde je, okružena ljubavlju najmilijih, provela uskršnje praznike.
- Ne mogu da vam opišem koliko mi znači svaki minut kod kuće. Dovoljno je da udahnem vazduh rodnog grada, vidim poznata lica, prošetam po Zlatiboru... i odmah sam preporođena - uvek raspoložena za razgovor za "Vesti" počinje ova odbojkaška globtroterka.

Čeka Ligu nacija

Vreme leti, još malo i počinje Liga nacija.
- Naša reprezentacija u ovom novom takmičenju, koje kod devojaka menja Gran-pri, a kod muškaraca Svetsku ligu, kreće iz brazilske Baruere u kojoj ćemo od 15. do 17. maja igrati sa Brazilom, Japanom i Nemačkom. Od tog trenutka do finalnog turnira krajem juna proputovaćemo svet uzduž i popreko, ali sam srećna što ćemo jedno ovakvo takmičenje igrati i pred našom publikom, pošto ćemo u Kraljevu ugostiti jake selekcije Rusije, Turske i Belgije. Ovo nadmetanje je važno, ali će ipak poslužiti samo kao uvertira za Svetsko prvenstvo u Japanu - naglašava Tijana.

Kako je došlo do saradnje sa Rumunima?
- U trenutku kad su se kandidovali za domaćina F4 Evrolige, ljudi iz Albe Blaž pratili su završnice svih nacionalnih šampionata i kad su videli da se naš Seramiksan nije plasirao u plej-of prvenstva Turske znali su da smo Nataša i ja slobodne. Brzo smo se dogovorili i, eto, nas dve posle Jedinstva, reprezentacije, Turske... zajedno ćemo igrati i u Rumuniji.

Svetska putnica

Saradnja sa Albom je, kaže Tijana, jednokratna:
- Potpisali smo samo za fajnal-for. Posle toga sam slobodna u izboru novog kluba.
Rumunija će joj posle Srbije, Švajcarske, Poljske, Češke, Italije, Brazila i Turske biti osma zemlja u kojoj igra!

Fajnal-for Evrolige je veliki izazov?

- Za razliku od Nataše, koja je igrajući u Bakuu čak tri puta bila na završnom turniru, meni će ovo biti debi na fajnal-foru. Presrećna sam zbog toga, kao i zbog činjenice da ću najzad, posle toliko godina, prvi put raditi sa Darkom Zakočem.

Kakve su šanse vašeg novog kluba?
- Prirodno je da smo najpre fokusirani na polufinale sa Galatasarajem. Dobro ih poznajem iz turske lige, znam koliko mogu. Demir je u odlučujućem meču "razbila" Novaru i zabeležila čak 38 poena! A tu su i sjajna Bugarka Rabadžieva, Ruskinja Košeljeva, mnoge turske reprezentativke... Ali, dobar je i Blaž. Naša Aleksandra Crnčević igra odlično, a ekipa je skup internacionalki. Tu su i Brazilka, Nemica, Kubanka, Portorikanka, naravno i najbolje Rumunke. Prava je šteta što se naša Marina Vujović povredila. Verujem da ćemo Nataša i ja još više pojačati konkurenciju na bloku i prijemu. Biće to, u svakom slučaju, odlična odbojka - poručuje Tijana Malešević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online