Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.05.2017.
13:56
A. Stanković - Vesti A

Terza i šest srpskih "samurajki" u polufinalu SP

Selektor ženske reprezentacije Zoran Terzić i čak šest naših igračica - Bojana Živković, Silvija Popović, Ana Antonijević (Volero), Milena Rašić (Vakifbank), Maja Ognjenović i Tijana Bošković (Ezačibaši) braniće čast srpske odbojke u polufinalu kluspkog Svetskog prvenstva u Kobeu!

FIVB
Maja Ognjenović i Tijana Bošković odvele Ezačibaši u polufinale SP za klubove

Polufinale donosi derbi dve ekipe sa Bosfora. Evropske šampionke protiv - svetskih! Tim snova Vakifbank protiv drim-tima zvanog Ezačibaši! Milena protiv Maje i Tijane! Ovaj meč u kojem će, bez sumnje, sve prštati od razornih smečeva i granitnih blokova na programu je u subotu u 8.40 časova.

U drugom polufinalu, švajcarski Volero podeliće megdan sa brazilskom Reksonom (12.10 časova) i to će biti klasičan sudar predstavnika evropske i južnoameričke škole odbojke.

Inače, Volero i Vakifbank su ekipe koje su među četiri najbolje prošle maksimalnim učinkom sa po tri pobede.

FIVB
Odbojkašice Volera opravdale očekivanja

Terzić i njegova ekipa u 3. kolu bile su bolji od brazilskog Osasko voleja - 3:0 (27:25, 25:22, 25:18).

- Veoma lep, interesantan meč - poslovično škrt u komplimentima na račun svojih odbojkašica bio je Terzić. - Prvi set je, rekao bih, bio i presudan jer smo ga rešili u našui korist posle rezultatske klackalice. Kasnije je sve išlo svojim tokom. Sad smo potpuno konncentrisani na polufiunale sa jošp jednom brazilskom ekipom.

FIVB
U polufinalu spektakl - Vakifbanka (na fotografiji) protiv Ezačibašija

Poraz Osaska "gurnuo" je naše Tijanu Malešević i Anu Bjelicu u borbu za plasman od 5. do 8. mesta, ali i ti mečevi značiće im za održavanje forme uoči kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje očekuju našu reprezentaciju.

Važnu, ali očekivanu pobedu nad Red Roketsima - 3:0 (25:22, 25:22, 25:16) ostvarile su dvostrukle šampionske sveta - odbojkašice Ezačibašija, uz još jednu maestralnu rolu Tijane Bošković koja je ovog puta stala na 18 poena.

Šta je Tijana rekla posle utakmice pogledajte ovde.

Najzad, Vakifbank je zaokružio ovu seriju mečeva rešenih rezultatom 3:0 pošto je u tri seta - 25:17, 25:21 25:22 savladao Hisamitsu Springs. Milena Rašić je imala učinak od četiri poena, ali je bilo očigledno da je trener Ginardi odmarao najjače adute za ono odbojkašku poslasticu sa Ezačibašijem.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online