Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 24.07.2012.
11:29
Vestionline, Ag. A

Tezić na OI poveo Đerisilo umesto Malešević

Srpske odbojkašice odletele su za London, a selektor Zoran Terzić odlučio je da povređenu Tijanu Malešević, na Olimpijskim igrama zameni iskusna Ivana Đerisilo.

Odbojkašice odletele za London

Selektor je u poslednji čas odlučio da na spisak stavi povratnicu u reprezentaciju Ivanu Ðerisilo, jer je otpala povređena Tijana Malešević.

Najbolje odbojkašice Srbije igraće na Olimpijskom turniru u B grupi sa selekcijama Kine, SAD, Južne Koreje, Brazila i Turske. Takmičenje otvaraju utakmicom protiv Kine 28. jula, a zatim slede mečevi protiv Južne Koreje (30. jula), Turske (1. avgusta), SAD (3. avgusta) i Brazila (5. avgusta).

Pored muške i ženske reprezentacije, Srbiju će na Olimpijskim igrama u Londonu predstavljati i predsednik nacionalnog Odbojkaškog saveza i potpredsednik Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB) Aleksandar Boričić. FIVB je delegirala Boričića za direktora takmičenja na odbojkaškim turnirima Olimpijskih igara.

Boje Srbije na predstojećim Igrama braniće sledećih 12 odbojkašica:

Tehničari: Maja Ognjenović (Modena, Italija), Bojana Živković (Voleri Cirih, Švajcarska)

Korektori: Jovana Brakočević (Marvelous, Japan), Sanja Starović (Rabita Baku, Azerbejdžan)

Libero: Suzana Ćebić (Zul, Nemačka)

Blokeri: Nataša Krsmanović (Rabita Baku, Azerbejdžan), Milena Rašić (Kan, Francuska), Stefana Veljković (Asistel Novara, Italija)

Primači: Jovana Vesović (Konstanca, Rumunija), Brankica Mihajlović (Volero Cirih, Švajcarska), Ivana Ðerisilo (Urbino, Italija), Jelena Blagojević (Urbino, Italija).

Terzić: Igraćemo najbolje što možemo

 

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da će ekipa u Londonu dati sve od sebe i igrati najbolje što može u ovom trenutku, kao i da se nada da će igračice biti koncentrisanije nego na prošlim Olimpijskim igrama.

 

"Ovo su druge Olimpijske igre za većinu od nas u ženskoj reprezentaciji. Sigurno je da će sada biti drugačije, samim tim što se nadam da će...devojke razmišljati o utakmicama, a ne o propratnim stvarima", rekao je Terzić novinarima pred polazak u London.

 

"Nezahvalno i glupo je obećavati medalju ili visok plasman, pošto je 12 najjačih ekipa na olimpijskom turniru, a većini njih je medalja ambicija. Zaista ćemo se potruditi da damo sve od sebe i da igramo najbolje moguće u ovom trenutku. Za koji će to rezultat biti dovoljno - videćemo", rekao je Terzić.

 

Kapiten Maja Ognjenović rekla je da tim samo obećava da će igrati srcem.

 

"Mi smo, naravno, uzbudjeni i srećni što je došao dan da krenemo za London. Ovo su bila slatka iščekivanja, od 16. aprila smo zajedno i vredno smo radili i trenirali. Nećemo da obećavamo plasmane i medalje, već samo da ćemo igrati za Srbiju srcem i dati maksimum. Ako to bude dovoljno za dobar plasman ili, daj Bože, medalju, to će biti podvig za nas", rekla je Ognjenovićeva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online