Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 18.10.2017.
08:54
Vestionline A

Paklen start NBA: Hjuston šokirao šampiona, Irving promašio produžetak, horor povreda Hejvorda (VIDEO)

Počela je i NBA liga, a na satartu dva velika derbija, možda i buduća finala konferencija. Silno pojačani Hjuston šokirao je šampiona, Golden Stejt Voriorse u Ouklendu - 122:121.

EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Kris Pol debitovao pobedom za Hjuston u Ouklendu

Domaćin je imao dvocifrenu prednost pred četvrtu četvrtinu, ali u poslednjih 12 minuta razigrali su se Harden i drugovi i slavili u uzbudljivoj završnici. Hjuston je imao prednost samo na startu 2:0, ceo meč su vodili "ratnici", ali na kraju su šokantno poraženi. Dva minuta pre kraja posle trojke Arize, gosti su prišli na samo 119:118, a koš odluke postigao je Taker 44 sekunde pre kraja. Posle toga je Harden promašio trojku, a onda drama. Kevin Durent je pogodio za pobedu, ali posle većanja sudija, koš je poništen jer je isteklo vreme.

Džejms Harden je imao 27 poena, 10 asistencija, 24 poena ubacio je Erik Gordon, a Pi Džej Taker 20. Pojačanje iz Klipersa Kris Pol imao je samo 4 poen, ali i 11 asistencija. Kod Golden Stejta Jang je završio sa 23 poena, Stef Kari je ubacio 22, Durent 20 poena, a Klej Tompson 16 poena. Ono što najviše brine šampiona je povreda Drejmonda Grina u trećpj četvrtini. Posle njegovog izlaska, branilac titule je pao, što su gosti iz Teksasa iskoristili i najavili da ove sezone imaju ambiciju da skinu "ratnike" sa trona Zapada.

Na istoku, Klivlend Kavalirsi savladali su na svom parketu Boston Seltikse - 102:99. Kajri Irving se vratio u Klivlend, ali kao košarkaš protivničkog tima, imao je u poslednjim trenucima trojku za produžetak, ali je promašio, pa su Kavsi slavili. Meč je ostao u senci teške povrede beka Bostona Gordona Hejvorda, koji je na startu meč polomio nogu posle pada i za njega je sezone verovatno završena. Svi su u dvorani bili šokirani užasnom scenom.

Domaćin je imao i 18 poena viška početkom treće četvrtine, ali se Boston vratio, imao i plus 4 u finišu, ali je onda je na scenu stupio "kralj" Džejms i vodio svoj tim do pobede protiv najvećeg konkurenta na Istoku. Lebron Džejms je utakmicu završio sa 29 poena, 16 skokova i 9 asistencija, Lav je dodao 15 poena i 11 skokova, Derik Rouz je ubacio 14, a 10 poena imao je Džej Ar Smit. U sastavu Bostona, Džejlen Braun imao je 25 poena, Kajri Irving je u debiju za Boston ubacio 22 poena uz 10 asistencija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online