Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.06.2018.
20:48
Vestionline A

Maljković: Gradimo novi identitet

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije predvođena selektorkom Marinom Maljković krenula je na Zlatibor, gde započinje novu etapu priprema za Evropski šampionat 2019. godine. Na put je krenulo 15 prevashodno mladih igračica, koje će u narednom periodu imati cilj da ostave dobar utisak i pokušaju da izbore mesto u timu koji će predstavljati Srbiju na narednom kontinentalnom prvenstvu.

kss.rs
Ženska košarkaška reprezentacija Srbije

– Širi spisak od 25 igračica na koje računam, krenuo je još u februaru u ovu novu avanturu i do početka Evropskog prvenstva planiran je određeni broj akcija u kojima je glavni fokus izgradnji novog identiteta, dobre timske hemije, čvrstine, ponosa i zajedništva – sve ono zbog čega je ženska reprezentacija osvojila zlato na Eurobasketu 2015. i bronzu na Igrama u Riju 2016. godine. Kao domaćini Evropskog prvenstva nećemo imati takmičarske utakmice i zbog toga je veoma bitno da kroz ovakva okupljanja imamo kontinuitet – rekla je selektorka Srbije Marina Maljković.

Na Zlatibor su krenule: Jelena Milovanović, Sonja Petrović, Nevena Jovanović, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Sanja Mandić, Maja Škorić, Ivana Brajković, Aleksandra Stanaćev, Jovana Popović, Tijana Cukić, Aleksandra Račić i Ana Radović. Ekipa će na Zlatiboru trenirati do 6. jula, kada je planiran povratak u Beograd i nastavak rada do 11. jula kada se putuju u Kinu.

– Vodeće igračice neće ići u Kinu, neću biti ni ja, ekipu će voditi moj asistent Miloš Pađen. To je turnir na kome ćemo videti na koju od mladih igračica možemo da računamo i to će biti dobra prilika da se pronađu nova imena za reprezentaciju – kaže Maljkovićeva.

Srpska selektorka je još jednom naglasila da je ovo novi početak i da je zbog toga izuzetno bitno praviti ovakve akcije.

– Gradimo novi identitet. U isto vreme imamo i pojedinih poteškoća – pre svega neke od osvajačica nam više nisu na raspolaganju poput Danijel Pejdž, Milice Dabović i Dajane Butulije. Zbog povreda ovu akciju propuštaju Tamara Radočaj i Tina Jovanović. Ana Dabović, takođe nije tu sad, Tijana Ajduković se udala. Sonja Petrović i Jelena Milovanović su krenule sa nama na Zlatibor, ali će po preporuci medicinskog tima biti na oporavku i neće trenirati sa ostatkom ekipe. Narod mora da shvati da to nije ona reprezentacija koja je bila. Zato ćemo dati sve od sebe da, koliko god to bude teško, pronađemo najbolji put da se sastavimo, da se ujedinimo i pokažemo one prave vrednosti i vrline. Verujem da ćemo na kraju vrednim radom iz ove priče izaći kao pobednice – zaključila je selektorka Marina Maljković.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online