Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.06.2018.
12:19
Vestionline, Tanjug A

Najbolji basket igra se u Srbiji: Veliki adut za zlato u Tokiju 2020.

Košarkaški savez Srbije i cela nacija su ponosni zato što su srpski basketaši treći put uzastopno postali šampioni sveta, izjavio je predsednik Saveza Predrag Danilović.

MN Press
Ponovo doneli zlato u zemlju: Savić, Majstorović, Stojačić i Domović Bulut

Danilović je čestitao basketašima, koji su igrali u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Marko Savić i Stefan Stojačić, na velikom uspehu na turniru u glavnom gradu Filipina Manili.

- Basketaši su ponovo najbolji na planeti, pratio sam ih, razgovarali smo više puta tokom turnira... Na pravi način su predstavili Srbiju. Nije bilo lako i ponosan sam na njih, kao i cela nacija - rekao je Danilović na konferenciji za medije u Kući košarke.

Po njegovim rečima KSS je značajno podigao nivo basketa u zemlji i samo u ovoj godini organizovao je više od 40 turnira.

- Basket će od Letnjih igara u Tokiju 2020. biti olimpijski sport, ozbiljna stvar i želim im da nastave sa odličnim rezultatima - dodao je predsednik KSS.

Najkorisniji igrač turnira Domović Bulut istakao je učinak novajlije u sastavu Stefana Stojačića.

- Stefan nam je doneo neophodnu želju i agresivnost, što nam je falilo. Teško mu je bilo da se uklopi, ali je bio prevaga u nekim utakmicama. Želimo da ostanemo najbolji - rekao je Domović Bulut.

Stojačić je podsetio da je imao mnogo uspona i padova u karijeri i da mu je drago što je postao prvak sveta i u basketu.

- Karijera mi je išla "gore-dole", osvajao sam zlatne medalje u košarci, potom imao i pauzu, a sada sam napravio uspeh i sa basketašima, kao da sanjam. Velika mi je čast što sam deo tima koji je popularizovao basket. U Srbiji se igra najbolji basket - poručio je Stojačić.

Neizbežno pitanje za Majstorovića bilo je da opiše pobednički koš u zvuk sirene u polufinalu protiv Poljske.

- Pomislio sam samo "pomozi, Bože", imao sam mnogo sreće, a i verovao sam. Rekao sam Bulutu da ću da rešim - naveo je on.

Savić je dodao da se pribojavao duela u grupnoj fazi sa Holandijom, ekipom koju je reprezentacija Srbije savladala i u finalu.

Čak četiri puta na pet turnira srpski basketaši su bili zlatni na Svetskom prvenstvu, pa će titulu braniti i naredne godine u Amsterdamu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online