Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.06.2018.
15:07
N.Plavšić A

Ko će od igrača ostati na Malom Kalemegdanu?

Crvena zvezda odbranila je šampionsku titulu u košarkaškoj ligi Srbije i sada se polako okreće narednoj sezoni, u kojoj se posle pet godina vraća u Evrokup.

MN Press
Košarkaši Crvene Zvezde, šampioni Srbije

Turbulentna sezona je iza košarkaškog kluba Crvena Zvezda. Ostali su crveno-beli bez šampionskog prstena ABA lige, ali mnogo veći problem je u tome što je baš taj trofej donosio i novo učešće u Evroligi sledeće sezone.

Teško da će nova šampionska titula u Srbiji zalečiti rane navijačima Zvezde, upravo o tome govorio je i Milenko Topić na završnoj konferenciji za medije nakon treće utakmice finalne serije.

- Ostaje žal zbog ABA lige, glavama smo svi i dalje tamo. To ne možemo da prebrodimo. Ostavili smo Zvezdu bez Evrolige i ovaj pehar je samo delić radosti, ali taj osnovni cilj nismo ispunili. Utisci su sjajni posle osvajanja trofeja, pogotovo kada se zna na koji način smo došli do njega, kada vratimo film na ono gde smo bili pre mesec i po dana - rekao je Milenko Topić u emotivnom izlaganju i možda najbolje objasnio koliki je teret nosio na svojim leđima.

Igrači pod ugovorom

Pod ugovorom za narednu sezonu su: Branko Lazić (do 2019.), Džejms Feldin (do 2019.), Ognjen Dobrić (do 2020.), Aleksa Radanov (do 2020.) Dejan Davidovac (do 2021.). Stefan Janković (do 2020.), Nikola Jovanović (do 2020.), Marko Kešelj (do 2019.), Matijas Lesor (do 2020.), Dragan Apić (do 2021.) i Stefan Lazarević (do 2021).

Na pitanje o svom statusu u klubu, trener crveno-belih je rekao:

- Ja volim Zvezdu i biću uvek uz Zvezdu, bilo da je to kao navijač na tribinama ili na klupi. Ne znam šta će biti sudbina posle svega ovoga. Moramo da napravimo analizu zbog čega se sve ovo dešavalo, pa ćemo videti. Ja sam tu, stojim na raspolaganju. Mnogo volim ovaj klub - poručio je trener Zvezde.

Glavno pitanje koje se postavlja je da li će Feldin i sledeće sezone igrati za Zvezdu?

- Imam ugovor, vidimo se i sledeće sezone - rekao je Dominikanac posle utakmice sa FMP-om i tako nagovestio da će ostati.

Tejlor Ročesti je sigurno igrač sa najmanje oscilacija u igri ove sezone, ali njemu je istekao ugovor sa crveno-belima. Upitan o produžetku saradnje sa Zvezdom, Amerikanac je rekao:

- Dao sam srce i telo za tim i dobar je osećaj biti šampion. Sledeća sezona? Da proslavimo lepo, uživaću u svakom trenutku, pa ćemo videti šta će biti dalje .

Najstarijem, najiskusnijem,ujedno i najomiljenijem igraču kod navijača Zvezde iz ove sezone, makedonskom centru Peru Antiću, takođe je istekao ugovor. Na pitanje da li mu je ovo možda bio i poslednji meč u karijeri, ne samo u crveno-belom dresu, odgovorio je:

- Loše pitanje... No comment, no comment! - kratak je bio Antić.

Pored pomenutih igrača, na kraju sezone su ugovori istekli i Nemanji Dangubiću, Alenu Omiću i Filipu Čoviću, pa je jasno da crveno-belima predstoji burno leto kako bi zadržali ove igrače ili formirali novi sastav koji će biti ravnopravan na regionalnoj i evropskoj sceni.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online