Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.03.2018.
02:09
D. Matić - Vesti A

Prijatelji baš moćni

Pobedom u derbiju protiv prvog pratioca ART Džaints IV otklonjena je i poslednja minimalna mogućnost da naš tim ne završi sezonu kao prvak Landeslige i posle dve godine ne izbori povratak u Oberligu.

Tim iz komšiluka pobeđen je sa 61:51 (21:9, 17:16, 9:19, 14:7). Pokušali su gosti "nemoguću misiju" da dobiju sa 18 poena razlike i da se nadaju čudu da naš tim izgubi u poslednjem kolu od pretposlednjeg BSG Grevenbroiha III koji ima samo dva trijumfa, ali su ih već u prvoj četvrtini "oladili" Dušan Đukić i drugovi koji su ih dobili sa ubedljivih 21:9.

Posle ujednačene druge četvrtine još jednom se kao po nekom nepisanom pravilu dogodilo da naš tim posle velike pauze igra loše. Veliki broj grešaka u napadu i loša koncentracija u odbrani omogućili su rivalu da tu deonicu reši u svoju korist sa 19:9 i smanji vođstvo na samo tri koša razlike.

Tetovaža ćirilicom

Posle utakmice slavlje su nastavili kod Denisa Šumana u stanu koji je od samog osnivanja u klubu. Ovaj Nemac je poznat i po tome da je vernost iskazao i time što je na podlaktici istetovirao ime kluba Stari prijatelji ćirilicom. Posle slavlja kod Denisa uputili su se u nemačku diskoteku Mauel gde su slavili do ranih jutarnjih sati.

Saveti trenera Gorana Savića u poslednjoj maloj pauzi urodili su plodom. Iako se videlo da gosti već početkom poslednje četvrtine nemaju snage za "veliku pobedu" naš trener nije želeo ništa da prepusti slučaju, pa čak ni minimalni poraz. Oko 150 naših navijača to nije zaslužilo, a još jedna pobeda za kraj protiv ljutog rivala veoma prija.

Kako se meč bližio kraju sa tribina su se sve više mogli čuti povici "šampioni" i gromoglasni aplauzi za lepe poteze naših košarkaša kako u odbrani, tako i u napadu, kojim su potvrđivali uspeh. Posle utakmice svim igračima iz prve ekipe i onima iz druge koji su barem jednom obukli dres prvotimaca kao i članovima uprave podeljene su majice sa natpisom "Prvaci Landeslige", a na poleđini imena svih 19 košarkaša koji su zaigrali ove sezone za prvi tim.

Podrška fudbalera

Kao i pre dve nedelje protiv TV Goha i ovog puta se među gledaocima našla i grupa fudbalera "Tesle 07" koji su bodrili svoje kolege košarkaše. Lep gest i saradnja dva naša kluba iz istog grada. Planirano je da im i košarkaši uzvrate istom merom kada oni budu slavili jer samo čudo bi moglo da se desi da ne budu prvaci Krajs C lige i izbore plasman u viši rang. Jedan od onih koji je zapevao bio je i fudbaler Darko Maletin, koji je uz pesmu "Pukni zoro" čestitao košarkašima uspešnu sezonu i plasman u Oberligu.

Posle utakmice umorni košarkaši nisu zaigrali kolo kako su obećali, ali su zato zapevali i veselili se sa publikom uz pratnju klavijaturiste. Kao što je bilo i najavljeno gledaocima su tokom derbija i posle njega na raspolaganju bili besplatno pivo i sokovi.

LANDESLIGA 03

SD Stari prijatelji I - ART Džaints IV 61:51
DISELDORF
Dvorana: Hulda Pankok gezamtšule.
Gledalaca: 150.
SD STARI PRIJATELjI I: Šuman 3 (1 trojke, 5 uk. lopte), Šarov 13 (2), Mujčin 5 (1), Đukić 8 (7 sk, 5 bl), Kasuli 3 (1), A. Laipaher 13 (4 uk. lopte), Busumtvi 9 (6 sk), Kurtaj 3, Mihatović, Karagianidis, S. Cacanović 4, Skamel. Trener: Goran Savić.
Pozicija na tabeli:
1. SD S. prijatelji I 21 20 1 1659:1188 40




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online