Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.02.2018.
15:14
Tanjug A

Čović: Tuča Lazića i trenera? Izmišljena priča!

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović izjavio je da su izmišljene priče da igrači u sukobu sa trenerom Dušanom Alimpijevićem i da imaju za cilj da se destabilizuje klub na putu uspeha.

M. Todorović - Vesti
Trener Crvene zvezde Dušan Alimpijević

Tabloid "Informer" objavio je tekst u kome se navodi da igrači na čelu sa kapitenom Brankom Lazićem i najiskusniji prvotimac Pero Antić prave pobunu protiv trenera Dušana Alimpijevića, što je Čović glasno demantovao.

- Trpeli smo mnoge stvari, ali sada je sve prešlo svaku meru. Napravljena je izmišljena priča, to su standarni udari na klub i ugrožavaju funkcionisanje. Izgubili smo Kup, pa šta? Kao da je palo nebo. Imamo glavni cilj, da odbranimo trofeje u ABA ligi i Superligi i uveren sam da ćemo to ostvariti - rekao je Čović na vanrednoj konferenciji za medije u dvorani "Aleksandar Nikolić".

On je dodao da je cilj takvih navoda da se skrene pažnja sa skidanja pločica sa trofeja Kupa Radivoja Koraća.

- Svesno smo ušli u rijaliti (konferencija za medije prim. aut). Počelo je od raznih snimaka, Antićevog iz kafane prilikom rođenja deteta njegovog druga, da je Lazić udario trenera... Nemoguće je raditi u takvim uslovima, neka se napiše da smetaju uspesi Zvezde. Podsećam da Zvezdini košarkaši jedini proleće dočekuju u Evropi, računajući sve sportove. Znam da uspesi ne prijaju u Srbiji, ne praštaju se.

Upitao je i zar se misli da bi uprava kluba dozvolila sukob trenera i košarkaša, bilo verbalni, bilo fizički.

- U tom slučaju bi svi leteli iz kluba. Postoji li stepen odgovornosti za takve navode? Da li se želi da ponovo sve bude crno-belo? To smo probali 1993. godine... Ispunili smo obećanje da ćemo igrati završni turnir u Beogradu, naši juniori će učestvovati. Moraju li seniori na F8? Ne moramo jer nemamo pare. Nametnuto je da je sve sem toga neuspeh - poručio je Čović.

Trener Dušan Alimpijević istakao je da je razočaran pisanjem medija.

- Od dolaska u Zvezdu trudim se da gradim odnos sa novinarima, a i dalje ću tako da radim. Nikada nisam izbegavao pitanja koja mi se ne sviđaju, ali sam ih odgovarao kako bih bio pošten. Sada možda vidim da sam pogrešio... Bavimo se ozbiljnim stvarima, za mene je poraz što se uopšte priča o tome - rekao je Alimpijević.

Naglasio je i da se ne priča o tome da Zvezda ima devet pobeda u Evroligi, među kojima su nad Realom, Barselonom, Makabijem, kao ni da je prva u ABA ligi, već o lošim stvarima.

- Naravno da ima nekih nesuglasica, što je normalno u sportu, ali naravno i da nema nikakvih sukoba. Imam razumevanja za Antića zbog uloge u timu, već sada je dao mnogo više nego što smo planirali. Da li treba da ga "ukrotim"? Je li trebam da mu uništim stopalo?

Najiskusniji košarkaš Pero Antić kaže da se neko hoće da omete ekipu.

- Smešno je što je na rođendan mog sina to izašlo. Svi znaju moju karijeru i kakav sam, napisan je apsurd težak... Radimo odlično od početka sezone, imamo dobru hemiju, a sada želi neko da to razbije.

Kapiten Branko Lazić složio se sa Antićem i poručio da su takvi navodi gluposti.

- Ne znam kako neko može da kaže da sam udario trenera. Alimpijević nije imao podliv posle Borca, bili smo zajedno na konferenciji, a ni posle te utakmice - naglasio je Lazić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online