Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 20.02.2018.
21:06
Vestionline A

Zvezda se oglasila posle bruke sa peharom

Crvena zvezda je šokirana video snimkom koji se pojavio u utorak, a na kome se vidi da NN lica (igrač ili navijač) skrnave trofej kupa Radivoja Koraća. KK Crvena zvezda mts zahteva od čelnika Saveza i KK Partizan hitan odgovor ko je akter ovog nezapamćenog skandala i sramote?

abaliga.com/Crvena zvezda mts
Matijas Lesor u deulu sa dvojicom košarkaša Partizana

- KK Crvena zvezda mts šokiran je snimkom koji se u utorak pojavio na društvenim mrežama, na kome se jasno vidi da neko (igrač ili „navijač" KK Partizan NIS) uz neprimerene i prostačke komentare, skida pločice sa trofeja kupa „Radivoja Koraća" na kojima su ime i grb našeg kluba, višestrukog osvajača tog takmičenja - stoji u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

- Ovo skrnavljenje trofeja je definitivan poraz srpske košarke i Košarkaškog Saveza Srbije.  Zato od predsednika i potpredsednika Saveza, bivših igrača Partizana tražimo hitnu reakciju i objašnjenje srpskoj javnosti, kako je moguće da se dogodila ovakva bruka i sramota! Mada je sve ovo možda i logičan nastavak svega što se dešavalo tokom finalne utakmice kupa Radivoja Koraća, na kojoj isti ti čelnici nisu preduzeli ništa da se čelnici Zvezde zaštite od salvi uvreda, čak su i sa podsmehom posmatrali sve te scene, iako su po propozicijama morali ( i mogli) da upozore zvaničnog spikera da se prekine sa vređanjem, i ta utakmica zaista bude praznik srpske košarke. 

- KK Crvena zvezda mts je kao višestruki osvajač nacionalnog kupa, sa ponosom u svojim prostorijama na Malom Kalemegdanu čuvao ovaj trofej. Hiljade i hiljade naših navijača slikali su se tokom prethodnih godina, sa trofejom koji nosi ime po legendi svetske i na prvom mestu, jugoslovenske i srpske košarke – Radivoju Koraću. I nikada nikome nije padalo napamet da skida pločice sa imenima drugih klubova osvajača trofeja, jer je bez obzira na sve rivalitete, razlike ili nesporazume – to istorija košarke ove zemlje!

- Nakon ove sramote, koju će morati da objasni neko drugi, jedna stvar je jasna: Neki su, čim su se malo izdigli, pokazali svoje pravo lice, a to je da svi drugi pored njih treba da glume takmičarski dekor i trpe raznorazna poniženja, poput ovog. O odsustvu sportskog rivaliteta i fer pleju, da i ne govorimo!

- Takođe se pitamo i da li je ovo pri korak doslednosti rečima novog predsednika KK Partizan NIS Ostoje Mijailovića da je Crvena zvezda neprijatelj"?

- I odmah da pojasnimo: Pošto znamo da će „gospoda" iz suprotnog tabora da relativizuju ovaj sramni čin i izjednačavaju ga sa događajima iz 2014. godine, podsetićemo na činjenicu da su te godine navijači upali na teren i prisvojili trofej, a ovde je jasno da je klub dao u ruke NN licu (igraču ili navijaču) trofej da ga svesno oskrnavi!

- Zato od čelnika Košarkaškog Saveza Srbije Predraga Danilovića, i potpredsednika Dejana Tomaševića zahtevamo hitnu reakciju i istragu: ko je ovo uradio, zašto je oskrnavio trofej i kakve će biti konsekvence za ovu nezapamćenu bruku i sramotu i još jedan šamar našoj košarci!

- Zato pre odgovora koje nestrpljivo čekamo zajedno sa kompletnom srpskom javnosti, istovremeno obaveštavamo čelnike Košarkaškog Saveza Srbije da ćemo prelazni pehar namenjen osvajaču Košarkaške Superlige Srbije zadržati u prostorijama KK Crvena zvezda mts bez obzira na ishod šampionata u junu mesecu, kako ga takođe neko ne bi oskrnavio, samo zato što se, gle čuda, u ovoj zemlji još neko „drznuo" da osvoja trofeje?

- Zadržaćemo ga, jer je to istorija srpske košarke koju su pisali i KK Crvena zvezda mts i taj isti KK Partizan, Borac, OKK Beograd, Radnički sa Crvenog Krsta, FMP, Mega, Metalac, pa nekadašnji učesnici finala i međunarodnih takmičenja Hemofarm, Radnički iz Kragujevca, Vojvodina, Mašinac, Sloga, Tamiš, i mnogi drugi. I u dobrom ili u nešto lošijem stanju, sa ili bez rezultata, svi oni i hiljade drugih klubova su ISTORIJA SRPSKE KOŠARKE! Koju neko neće izbrisati i menjati skidanjem pločica sa trofeja koji pripada na prvom mestu srpskoj košarci.

- Zato svi u KK Partizan NIS treba da se stide ovoga što se dogodilo – jer kako se odnose prema ovom trofeju - nisu ga ni zaslužili - piše u saopštenju KK Crvena zvezda.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online