Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 19.10.2017.
11:22
Vestionline, sportklub.rs, n1.info A

Vujošević: Volim Partizan, taj pokret, ideju, ali ne i ljude koji su danas tamo

Aktuelni selektor Bosne i Hercegovine i najtrofejniji trener u istoriji Partizana Duško Vujošević je gostovao u "Presingu" N1 televizije.

EPA/Stefan Jerrevang/TT SWEDEN OUT
Duško Vujošević

Kao prvo, istakao je da je njegovo stanje složeno zbog dijabetesa, ali da se nada povratku na teren, od kojeg je trenutno odvojen, jer mu je "košarka neophodna da bi kvalitetno živeo".

On je, između ostalog, govorio o odnosu sa klubom iz Humske, koji je tužio BAT-u zbog nagomilanih dugovanja.

- Kada je već došlo do razlaza, nije moglo ni da se sedne i da se priča šta treba da se uradi sa dugovima koji su veliki i kako će to da se reši. Potom se nisu javljali dve godine i na kraju im se ostvarila želja jer sam morao da ih tužim BAT-u. To su pare koje su zarađene i nisam imao rezervnu poziciju. Nisam uzimao pare od transfera igrača niti na bilo koji drugi način.

Vujošević je rekao da Partizan duguje njemu oko 370.000 evra, podeljeno u rate.

- Dve godine kasne sa isplatom dve rate. Očigledno je majstorima beščašća i režiserima slučaja bila želja da tužim klub kako bi se valjda navijačima objasnilo koliko volim Partizan. Smešna priča. Ja volim Partizan i danas, ne te ljude koji su tamo. Volim taj pokret, tu neku ideju. Pare koje sam zaradio pretendujem da dobijem i kako nije bilo drugih načina uradiću kako zakon naleže, preko BAT i FIBA.

On se osvrnuo i na ono što je prethodilo, njegovu smenu.

- Poznato je da sam smenjen jer sam reagovao na situaciju u kojoj se našao klub i njegov direktan rival u Beogradu od momenta kad je ova vlast došla na čelo države. Jednostavno, to nije bila fer borba, pre svega u finansijama. Pošto su svi drugi ćutali ja sam javno objavljivao šta se dešava i proizveo sam sebi veliki broj neprijatelja. Inače, ogroman broj neprijatelja i pre toga sam proizveo radeći za Partizan od ovih drugih... U Humskoj su bili ucenjeni da moraju da me oteraju ukoliko žele da dobiju neki minimum. Oni su to uradili i na vrlo ružan način su pokušali da me ne isplate jer sam ja uvek bio neko ko se nije naplaćivao, ko je uvek ostavljao da se prvo podmire igrači čekajući da dođe momenat za mene - istakao je Vujošević.

On je naglasio da je jasna strategija na državnom nivou kada je reč o klupskoj košarci.

- Smatrano je da je za građenje Crvene zvezde potrebno da se sruši Partizan. Ne bih se vraćao na neke činjenice koje je teško dokazati, ali prosto procenilo se da je Zvezda simbol srpstva, da Partizan kao Jugoslovensko sportsko društvo nije nešto što je bila ideja jedan vođa, jedna država, jedan klub. Partizan je sveden na efemerni projekat koji treba tu da bude kao neka ikebana velikom konkurentskom klubu iz istog grada. Obezbeđena je i uprava koja praktično sprovodi i drži na toj tihoj vatri Partizan na nivou funkcionisanja koji odgovara tom viđenju stvari. Pričao pre pet, šest godina šta se dešava. Nije mi drago što sam ispao vidovit, ali tako je bilo - zaključio je Vujošević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online