Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.10.2017.
13:05
Tanjug, Vestionline A

Alimpijević uoči Zvezdinog starta u Evroligi: Borba do kraja

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević, uoči starta Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu, izjavio je da se crveno-beli nijednom rivalu neće unapred predati i da će se uvek boriti do kraja.

Tanjug
Počinje: Dušan Alimpijević

- Mi smo taj mali cilj, mini plan, koji smo imali da sa tri dobijene utakmice u ABA ligi uđemo u Evroligu ostvarili i sada treba da se potvrdi dobar rad u pripremnom periodu. U Kaunasu ćemo nastupiti kompletni, Lazić se polako uvodi, nije to još uvek na optimalnom nivou, Dangubić se oporavio od povrede, Feldin trenira sa ekipom - rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Prema njegovim rečima Zvezda se ni u jednoj utakmici neće unapred predati.

- Borićemo se do kraja i znamo neke naše realne ciljeve u Evroligi. Mnogi su pokazali i određenu dozu zabrinutosti kako će Crvena zvezda uopšte izgledati u Evroligi, da li će uopšte napraviti tim? Sada posle ovog starta opet se pojavljuju neka očekivanja koja su veća. Ono što je sigurno, napravili smo kvalitetan sastav, a za nešto više, kao što je Evroliga, potrebno je dodatno vreme.

Kada je u pitanju Žalgiris, Alimpijević ističe da je u pitanju ekipa i klub koji se ponaša slič Zvezdi.

- Na prvom mestu, sa velikim brojem domaćih igrača, u zemlji u kojoj se fanatično voli košarka i u kojoj je košarka sport broj 1. Čvrsta su ekipa koja igra na ivici faula. Imamo tu pogodnost da su već odigrali šest utakmica u domaćem prvenstvu što nam je dalo mogućnost da ih dobro proanaliziramo. Idemo tamo da se prikažemo, nadam se u još boljem svetlu nego u prethodnim utakmicama, gde se videla i mala doza neuigranosti - zaključio je trener Crvene zvezde.

Kapiten Branko Lazić istice da će ekipa probati da iznenadi Žalgiris.

- Težak meč je pred nama, Žalgiris je odličan tim, imaju odličnu atmosferu u svojoj Areni, predstavljaju zemlju koja voli košarku. Međutim, idemo tamo da probamo da napravimo iznenađenje, da dobijemo i iskoristimo šansu ukoliko se ukaže. Time bismo na pravi način otvorili i drugo takmišenje u sezoni, nakon ABA lige.

Jedan od najiskusnijih Zvezdinih košarkaša Milko Bjelica ističe da je gostovanje Žalgirisu jedno od najttežih u Evroligi.

- I Žalgiris kao i naš tim, ulazi u ovu sezonu u promenjenom sastavu, što ne znači da će biti slabiji. Čeka nas jaka utakmica, izuzetno teško gostovanje, možda i najteže, ne računajući prve dve-tri ekipe Evrolige.Tu je i težak put, ali svesni smo svega što nas čeka, spremali smo se protekla dva i po meseca za ove stvari i ne bi trebalo da bude iznenađenja. Idemo iz utakmice u utakmicu... - poručio je Bjelica.

Utakmica između Žalgirisa i Crvene zvezde igra se sutra od 19 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online