Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 11.08.2017.
14:46
Tanjug A

Đorđević: Teške provere na "Trofeju Beograda", tek smo sišli sa planine

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević je rekao da je pred timom zahtevan turnir "Trofej Beograda" i da su provere protiv Grčke i Crne Gore pravi testovi za Evropsko prvenstvo.

M. Todorović
Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević

- Čast mi što sedim pored legende Boše Tanjevića. velika zahvalnost za sve što je uradio i izveo moju generaciju na pravi put. Očekuju nas sjajne utakmice, Crna Gora je u usponu brzinom svetlosti, dok će Grčka biti jedan od najvećih favorita na Evropskom prvenstvu sa NBA zvezdom Adetokumpom. Pred nama su teške provere, tek smo sišli sa planine i priprema, biće i problema zbog adaptacije na vremenske uslove - rekao je Đorđević na konferenciji za medije u beogradskom hotelu "Kraun plaza".

Đorđević je istakao značaj igranja u dresu reprezentacije za košarkaše.

- Čeka nas zahtevan turnir protiv jakih selekcija. Reprezentacija je veliki skok u napretku igrača, svakodnevni jak rad protiv vrhunskih igrača i timova. Na Evropskom prvenstvu favorita nema, mnoge selekcije pretenduju za vrh.

Đorđević je podsetio da njegova ekipa ima probleme sa povredama igrača.

- Raduljica još nije u pogonu, odradiće prvi trening posle problema sa kolenom. Nedović će 14. ili 15. avgusta biti podvrgnut drugoj magnetnoj rezonanci i videćemo da li ćemo moći da ga koristimo, dok je svima poznata situacija sa Simonovićem.

On se još jednom dotakao otkaza Nikole Jokića za nastup na kontinentalnom takmičenju.

- Pričali smo sa Denverom i oni nisu stajali na putu Jokiću. Nikola je ostao pri svom stavu, teško je doći do svih glava iz naših fotelja.

Prijateljski turnir "Trofej Beograda" se otvara večerašnjom utakmicom Grčka - Crna Gora od 21 sat u hali "Aleksandar Nikolić". Sutra se sastaju Srbija i Grčka, a u nedelju Crna Gora i Srbija.

Tanjević: Pravi orah da se vidi da li imamo čvrste zube

Selektor reprezentacije Crne Gore Bogdan Tanjević, vidno raspoložen, izrazio je zadovoljstvo što se nalazi u Beogradu.

- Reprezentacija Crne Gore je počašćena što igra sa košarkaškim velesilama. Pravi orah da se vidi da li imamo čvrste zube. Dobro smo se pripremili. Očekujem da se uhvatimo za vrat sa svima, ambiciozni smo, imamo mlad tim - rekao je Tanjević.

Kako je naglasio, ne može da razume odluku FIBA da ne dozvoli da reprezentacije prijave po 14 igrača za velike turnire.

- Devet godina traje moja borba sa FIBA i tim zahtevom, pokušavam da ih privolim. Kada imamo situacija kao sada da su dva igrača iz Srbije trenutno povređena ne vidim nikakav razlog zašto se ne bi promenilo pravilo - istakao je Tanjević, dodavši i da je situacija takva da se privatnik iz Evrolige šali sa svima.

Bilo je planirano da na konferenciji za medije bude i selektor Grčke Kostas Misas, ali nije stigao zbog obaveza na treningu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online