Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 20.07.2017.
04:15
B. Miličić - Vesti A

Preporučio se velikanu sa 58 poena

Košarkaški podmladak minhenskog Bajerna osvojio je prvenstvo Nemačke u kategoriji U14 i pokazao da je u konkurenciji vršnjaka daleko ispred svih. U tom timu igra i Arian Ćulum iz Vajlhajma kod Minhena.

B. Miličić
Nezadrživ: Arian Ćulum u akciji

On je član dve selekcije TSV Vajlhajm, gde kao trener radi njegov otac Goran Ćulum i uz to već dve godine igra za Bajern. Da je reč o velikom košarkaškom talentu govori i statistika njegovog učinka na poziciji plejmejkera i šutera. Ovaj dečak u TSV Vajlhajm ima prosek 21 koš u kategoriji U14 i U16.

Košarkaška porodica

Pored Gorana i Zvjezdane, koji su košarku vrlo uspešno igrali u Tuzli, troje njihove dece idu njihovim stazama. Najstarija ćerka Enia pripada NjNLB timu SG Vaserburg i igra za ESV Štalefze. Mlađi Arianov brat Damian igra za selekcije U10 i U12 u TSV Vajlhajm.

Goran Ćulum je trener U16 i U18 ekipa u TSV Vajlhajm i zajedno sa suprugom Zvjezdanom brine o školovanju i sportskom razvoju svoje troje dece. Oboje imaju bogato košarkaško igračko iskustvo iz nekadašnje Jugoslavije, a tokom boravka u Nemačkoj bave se trenerskim poslom.

Arian Ćulum igra za dve selekcije TSV Vajlhajm (U14 i U16) i uz to je član ekipe U14 FC Bajern s kojom je osvojio klupsko prvenstvo Nemačke.

- Zanimljivo je kako je došlo do toga da Arian zaigra za Bajern. Oni su igrali protiv TSV Vajlhajm, kada je Arian za 36 minuta postigao 58 koševa. U jednom trenutku njega je čuvalo čak pet košarkaša Bajerna. Na kraju su ga povredili, ali je onda došao poziv da dođe u redove Bajern. U završnici prvenstva Nemačke za U14 kategoriju, Bajern je u polufinalu pobedio TuS Lihterfelde iz Berlina važnim koševima koje je u finišu postigao Arian. U finalu protiv vršnjaka TV Memingen upisao je 10 poena i tako su nadmoćno sa 17 koševa razlike pobedili glavnog konkurenta za titulu - priča Goran Ćulum.

Ovo je treća godina zaredom kako košarkaši U14 Bajern osvajaju državno prvenstvo. Ova talentovana generacija je nedavno u Rigi osvojila šesto mesto u završnici Evropske kadetske lige. Za Ariana Ćuluma sve se odvija u sportskom smislu na najbolji način, ali njegovi roditelji žele da paralelno idu škola i sport. Arian je učenik sedmog razreda realne škole i za sada škola i sport idu uporedo.

- Arianov sportski razvoj ide u pravcu Bundeslige, ali nam je vrlo važno da on sačuva zdravlje i mi kao roditelji s njim razvijamo sopstvenu strategiju kako da u sportu napreduje, ali ne na račun škole. I za njega i nas to je velika obaveza, pošto tri do četiri puta nedeljno vozimo ga u Minhen na treninge. Uz to on igra i za dve ekipe TSV Vajlhajm i sa dečacima tri godine starijim od sebe. Sve to je veliko opterećenje i za Ariana i za nas, ali za sada sve ide u pozitivnom pravcu - kaže Goran Ćulum.

Rođeni košgeter

Pored 58 koševa koje je ubacio vršnjacima Bajerna, Arian ima izvanredne statističke pokazatelje. U Bajern ligi gde se takmiči sa U14 Bajerna, Arian je na devet utakmica postigao 97 koševa i jedan je od vodećih strelaca. U TSV Vajlhajm u ekipama U14 (Krajs liga) i U16 (Becirks liga) njegov prosek je 21 poen.




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online