Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 15.07.2017.
06:58
Vestionline A

Bogdanov emotivni oproštaj od Fenera

Posle tri sezone provede u Fenerbahčeu u koji je stigao iz beogradskog Partizana srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović otisnuo se u Ameriku odnosno potpisao je ugovor sa Sakramento Kingsima.

EPA/TOLGA BOZOGLU
Posle evropske titule došlo je vreme za rastanak

Sa klubom iz Istanbula ubojiti bek je osvojio Evroligu u poslednjoj sezoni, kao i dve titule u nacionalnom šampionatu i po jedan kup i Superkup Turske.

U emotivnom pismu koje je objavio na društvenim mrežama na engleskom i turskom jeziku Bogdan se oprostio od navijača, saigrača, stručnog štaba i čoveka za kog kaže da mu duguje najviše od svih - trenera Željka Obradovića.

 

Thank you Fenerbahce! When I came to this club three years ago, I never dreamed that I would become this attached to my teammates, the team, our fans, Istanbul, and Turkey… I learned a lot about life and basketball. It taught me to always be devoted to the team and that anything can be accomplished within a winning culture. The time has come for me to pursue my NBA dream and I would like to use this “good bye letter” to mention all the people that helped me along my path. I would like to thank Fenerbahce's President, Aziz Yildirim, and the entire organization and its staff (Defne, Maurizio, Murat, Ilker, Egeman, Cenk, Selim, Ismail, Sefa, Faik, Yilmaz, Erkan, Burak, Erdal , Murat and Kazim). They were responsible for the best possible conditions and did everything in their power to make us successful! I would also like to thank our assistant coaches, Erdem, Iski, Berkay i Ilker, and all of my teammates, Pera, Bobi, Ekpe, Gigi, James, Kostas, Jan, Kalina, Melih, Ahmet, Berk, Ege, and Ahmet Can. I also want to express a special thanks to Bata Zimonic for the time he invested in my improvement and Vlada Androic for all of his advice. I must give a very special thanks to the person that was one of the biggest reasons I joined Fenerbache, Zeljko Obradovic. He gave me opportunity and endless support no matter the circumstances. I learned so much about life and basketball on and off the court. Finally, i would like to immensely thank all the fans of Fenerbahce. They never stop supporting the club and its players even in toughest of moments. Your strength and intensity carried many to many of our achievements as a club. This is not the end for us. You will always be a part of me. The team of people I mentioned show how connected I am to them and how much they helped me. This was a very difficult decision for me. In the end, all of this is a natural path in my career. What is sure is that a big number of beautiful memories, great achievements and lifelong friendships will remain. Love you all, Bogdan! #neverforget #fenerchampion #feneryear2017

A post shared by Bogdan Bogdanovic (@bogdan.bogdanovic13) on Jul 13, 2017 at 11:31pm PDT

- Kada sam pre tri godine došao u ovaj klub, nisam ni sanjao da ću biti ovako povezan sa svojim saigračima, timom, navijačima, Istanbulom i Turskom. Naučio sam mnogo o životu i košarci. Naučio sam kako je biti posvećen timu i da je sve moguće ostvariti uz pobednički mentalitet. Došlo je vreme da ostvarim svoje snove u NBA ligi i želeo bih da ovim "pismom za oproštaj" izrazim zahvalnost za sve ljude koji su mi pomogli na ovom putu.

Želim da se zahvalim Fenerovom predsedniku Azizu Jildirimu i čitavom stafu. Oni su zaslužni za najbolje moguće uslove i učinili su sve što je u njihovoj moći da nas učine uspešnim.

I pomoćni treneri zalužuju zahvalnost – Erdem, Iski, Berkaj i Ilker, kao i svi moji saigrači – Pera, Bobi, Ekpe, Điđi, Džejms, Jan, Kalina, Melih, Ahmet, Berk, Ege i Amet Džan.

Posebnu zahvalnost dugujem Bati Zimonjiću za vreme koje je uložio u moj razvoj, kao i Vladi Androiću za sve savete.

Ipak, najveću zahvalnost dugujem čoveku zbog kog sam i došao u Fenerbahče – Željku Obradoviću. Dao mi je šansu i potpunu podršku ne mareći za posledice. Naučio sam od njega mnogo o košarci, ali i životu na kao i van parketa.

Na kraju, navijači Fenerbahčea jesu oni kojima ću takođe večno biti zahvalan. Nikada nisu prestali da podržavaju klub i igrače, čak i u najtežim momentima. Vaša snaga i podrška vodili su nas do svih uspeha. Ovo nije kraj za nas, bićete zauvek deo mene.

Ovo je bila veoma teška odluka za mene, ali je na kraju ovo i prirodni put za moj razvoj i moju karijeru.

Sigurno je samo da sam stekao veliki broj prelepih sećanja i prijatelja za čitav život. Volim vas sve – napisao je Bogdanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online