Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 22.06.2017.
20:31
Vestionline, Koš magazin A

Olimpijakos organizuje oproštaj za Dudu Ivkovića

Legendarni srpski košarkaški stručnjak Dušan Ivković (74) od trenerskog posla oprostiće se krajem ovog leta kada će u njegovu čast Košarkaški klub Olimpijakos organizovati oproštajnu utakmicu, od koje će sav prihod biti prosleđen u hunanitarne svrhe.

A. Čukić
Tokom karijere Ivković je osvajao trofeje u gotovo svim takmičenjima, klupskim i reprezentativnim

O tome Ivković je javnost obavestio putem saopštenja koje je objavio kosmagazin.com.

- Sa zadovoljstvom sam prihvatio ideju Olimppiakosa da se u Atini 20. septembra 2017. odigra moja poslednja utakmica koju ću voditi sa klupe. Ovom utakmicom želim da se zahvalim Olimpijakosu, ali i svim mojim bivšim igračima, kolegama trenerima i svim ljudima košarke sa kojima sam sarađivao, a koji su mi omogućili da uživam u svom poslu i radim ono što najviše volim više od 40 godina.

Voleo bih i sve vas pozivam da se ponovo tada okupimo i pomognemo u prikupljanju sredstava za pomoć deci Srbije i Grčke.

Saopštenje Olimpijakosa:

Doviđenja legendo Dušane Ivkoviću.

Kada je Dušan Ivković odlučio da se oprosti od parketa, on i KK Olimpijakos odlučili su da njegov poslednji šou ne može da se odvija nigde drugde nego baš na sceni na kojoj su se dogodili neki od najznačajnijih trenutaka u njegovoj bogatoj karijeri.

Dvadesetog septembra 2017. u 19.30 u “Dvorani mira i prijateljstva” (SEF, Olimpijakosova dvorana), Zvezde Dušana Ivkovića i ljudi iz “Trilosa” napisaće epilog četrdesetogodišnje karijere velikog trenera koji je vodio naš tim dva puta… do Everesta evropske košarke. Olimpijakos na jednoj strani, Zvezde Dušana Ivkovića na drugoj strani.

U svojoj briljantnoj karijeri gospodin Dušan Ivković proizveo je i trenirao beskonačan broj međunarodnih zvezda kao što su Spanulis, Teodosić, Bogdanović, Hajns, Anti, Printezis, Monja, Krjapa i drugi, kao i veterane i legende ove igre kao što su Kićanović, Dalipagić, Galis, Fasulas, Hristodulu, Rivers, Paspalj, Divac, Rađa, Kukoč, Petrović…

Većina njih će biti na terenu jedni pored drugih tokom velike košarkaške večeri u čast svog velikog učitelja.

Prihod od ove utakmice biće dat u dobrotvorne svrhe.

Vasilis Spanulis, legenda koja još uvek igra košarku i kapiten je KK Olimpijakos, rekao je o ovom događaju:

- Oduševljen sam i čast mi je što me je Trener odabrao da budem ambasador na njegovoj poslednjoj utakmici, ali sam istovremeno i zahvalan za sve što sam naučio od njega kao čoveka i igrača.

Gospodin Dušan Ivković je rekao:

- Grčka je moja druga kuća i Olimpijakos je definitivno moj tim. Želim mnogo da se zahvalim svakom navijaču Olimpijakosa i posebno vlasnicima i upravi kluba što organizuju ovu utakmicu. Jako se radujem što ću još jednom biti u punoj Dvorani mira i prijateljstva.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online