Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 16.06.2017.
19:16 >> 22:23h
Vestionline A

Sve je gotovo: Zvezda šampion ponovo!!!

Crvena zvezda je odbranila šampionsku titulu u Srbiji. Treći put uzastopno, crveno-beli su osvojili krunu najbolje ekipe u državi. U finalnu plej-ofa KLS-a, lako je pobeđen FMP 3:0 u seriji. U poslednjem meču sezone, srpski šampion je bio najubedljiviji - 87:57. Tako je zaokružena sezona iz snova za četu Dejana Radonjića, koja je posle Kupa Radivoja Koraća i ABA lige osvojili i treći pehar (ponovljen uspeh iz sezone 2014/2015), a igrala je zapaženu ulogu u Evroligi (deveto mesto).

M. Todorović - Vesti
Ognjen Dobrić briljirao je u trećem meču finala plej-ofa

Pitanje pobednika nije se postiavljalo nijednog trenutka, kao i u prva dva meča finalne serije. Od prvog minuta, crveno-beli su zagospodarili terenom. Gosti iz Železnika su se predali već posle par minuta. Na staru je bilo 13:0 i 22:4 i tada je bilo jasno da "panteri" nemaju šta da traže u hramu srpske košarke. Bila je ovo 18. titula u istoriji Crvene zvezde.

Ognjen Dobrić je MVP finala!

Briljirao je na startu mladi Ognjen Dobrić, koji je postigao 13 od prvih 19 poena domaćina. Već je tada na tribinama krcatog "Pionira" bilo spremno za slavlje. Više od 7.000 "delija" ovacijama je pozdravljalo svaki dobar poen čete Dejana Radonjića. Navijači su tražili da crnogorski stručnjak, koji je stigao do devet pehara za četiri i po godine na klupi, ostane za kormilo crveno-belih, ali...  

Zvezda lea-le, Zvezda lea-.le...oooooo  - grmelo je tokom većeg dela meča. Navijači Zvezde su bili kao u transu, pozdravljajući igrače i trenera Radonjića, koji su imali blistavu sezone.

M. Todorović - Vesti
Čarls Dženkins prigrlio pehar šampiona Srbije

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Ognjen Dobrić sa 25 poena. Nemanja Dangubić je ubacio 16 poena. Kod gostiju, po 13 poena ubacili Aleksa Radanov i Ajzea Ostin. 

Vruće leto je pred upravu Zvezde. Najavljuje se brojni odlasci sa Malog Kalemegdana usled loše finansijske situacije u klubu.

Meč su pratili bivši igrači Crvene zvezde: Marjanović, Cirbes, Micić.. a u loži "Pionira" bio je i selektor Srbije Aleksandar Đorđević, koji u ponedeljak saopštava spisak kadidata za EP u Turskoj.

40. minut - "Pionir" grmi, kraj utakmice - 87:57. Zvezda je osvojila treću uzastopnu titulu!

30. minut - Pred poslednjih 10 minuta sezone - 75:42. Dobrić sa 22 poena najefikasniji igrač meča.

 

 

28. minut - Zvezda vodi 68:38. OIdavno je pobednik poznat. Titula ostaje na Malom Kalemegdanu.

 

 

23. minut - Serija Zvezda 8:0 na startu trćeg perioda igre. Već je 30 poena, slavljenička atmofsera u "Pionoiru".

 

 

20. minut - Zvezda je odbranila titulu u Srbiji. Posle prvog poluvremena trećeg meča finala plej-ofa, crveno-beli vode - 46:24. Najraspoloženiji je Dobrić sa 19 poena. Dangubić je ubacio 11. Kod FMP Bursać je najefikasniji sa šest poena.

 

 

16. minut - Zvezda rutinski čuva 20 poena viška iz prve četvrtine. Malo je četa Dejana Radonjića spustila gas - 42:20.

10. minut - Već posle prve četvrtine, sve je gotovo - 30:9. Dobrić je najefikansiji sa 13 poena, Dangubić je ubacio 8. Kod "pantera", Ostin je postigao četiri poena. U hali "Aleksandar Nikolić" nalazi se selektor reprezentacije Srbije, Aleksandar Đorđević.

 

 

7. minut - Zvezda u petoj brzini - 22:4. Tutula ostaje na Malom Kalemegdana, već sada može da se kaže. Igra mačke i miša u punom "Pioniru". Ognjen Dobrić postigao je 13 poena, nezaustavlji je mladi bek srpskog šampiona.
4. minut - Već na startu, 13:0 za Zvezdu. Sve je spremno za titulu. Gosti bezidejni, domaćin furiozan. Raspoloženi Mitrović, Dangubić i Dobrić.

1. minut - Utakmica je počela. 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online